Bangóné: Más baloldali politikusok is érintettek diplomabotrányban

A volt szocialista országgyűlési képviselő szerint nem mindenki akar kormányváltást a baloldalon.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2022. 03. 08. 10:08
BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Budapest, 2019. február 18. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő távozik az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt üléséről Budapesten, az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 18-án. Az ülés napirendjén ellenzéki képviselők mentelmi ügye, illetve mentelmi jog megsértésével kapcsolatos bejelentések vizsgálata szerepel. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más ellenzéki politikusok is vannak, akik az övéhez hasonló diplomabotrányban érintettek

– árulta el az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP-t elhagyó politikus interjút adott a portálnak, melyben tisztázta, hogy ő maga hagyta el pártját a botrány kipattanása után, nem várta meg, amíg kizárják. Ismert, a szocialista politikus úgy tüntetett fel diplomás végzettséget önéletrajzában, hogy soha nem járt arra az egyetemre, amelyen állítása szerint a papírt szerezte. Bangóné MSZP-ből való távozása után újra a belpolitika fókuszába került a momentumos Hajnal Miklós, aki korábban közgazdászként hivatkozott magára, de szintúgy nincs diplomája. 

Hajnalt egyelőre nem mondatták le, a XII. kerületben a baloldal közös jelöltjeként indul áprilisban. 

Bangóné szerint az etikai szabályoknak minden ellenzéki pártra egyformán kellene vonatkozniuk, de mostanában minden baloldalt ért támadás az MSZP-nek fáj a legjobban, az ellenzéki oldalon is vannak olyanok, akik az utódpárt gyengítésén dolgoznak. A baloldali politikus azt is elejtette, hogy 

a baloldalon sem mindenki szeretné megnyerni az áprilisi választásokat. 

– Nem mindenki játszik kormányváltásra – fogalmazott.

A 2004-es népszavazási kampánnyal a politikába berobbanó, 2014-től országgyűlési képviselőként dolgozó Bangóné azt is megígérte, hogy az új Országgyűlés megalakulása után (amelynek ő már nem lesz tagja) felhagy a politizálással, visszatér a civil életbe. 

A teljes interjút ITT tudják elolvasni. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.