időjárás 16°C Aurél 2022. október 5.
logo

Bangóné: Más baloldali politikusok is érintettek diplomabotrányban

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu
2022.03.08. 10:08 2022.03.08. 17:55
Bangóné: Más baloldali politikusok is érintettek diplomabotrányban

Más ellenzéki politikusok is vannak, akik az övéhez hasonló diplomabotrányban érintettek

– árulta el az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP-t elhagyó politikus interjút adott a portálnak, melyben tisztázta, hogy ő maga hagyta el pártját a botrány kipattanása után, nem várta meg, amíg kizárják. Ismert, a szocialista politikus úgy tüntetett fel diplomás végzettséget önéletrajzában, hogy soha nem járt arra az egyetemre, amelyen állítása szerint a papírt szerezte. Bangóné MSZP-ből való távozása után újra a belpolitika fókuszába került a momentumos Hajnal Miklós, aki korábban közgazdászként hivatkozott magára, de szintúgy nincs diplomája. 

Hajnalt egyelőre nem mondatták le, a XII. kerületben a baloldal közös jelöltjeként indul áprilisban. 

Bangóné szerint az etikai szabályoknak minden ellenzéki pártra egyformán kellene vonatkozniuk, de mostanában minden baloldalt ért támadás az MSZP-nek fáj a legjobban, az ellenzéki oldalon is vannak olyanok, akik az utódpárt gyengítésén dolgoznak. A baloldali politikus azt is elejtette, hogy 

a baloldalon sem mindenki szeretné megnyerni az áprilisi választásokat. 

– Nem mindenki játszik kormányváltásra – fogalmazott.

A 2004-es népszavazási kampánnyal a politikába berobbanó, 2014-től országgyűlési képviselőként dolgozó Bangóné azt is megígérte, hogy az új Országgyűlés megalakulása után (amelynek ő már nem lesz tagja) felhagy a politizálással, visszatér a civil életbe. 

A teljes interjút ITT tudják elolvasni. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.