időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo
A képviselő szerint a főpolgármesternek sok kérdésre kell majd válaszolnia az ügyészségen

Budai Gyula: Karácsony Gergelyig érnek a zuglói korrupciós ügy szálai

MUNKATÁRSUNKTÓL
2022.03.01. 09:41 2022.03.01. 10:40
Budai Gyula: Karácsony Gergelyig érnek a zuglói korrupciós ügy szálai

Budai Gyula úgy látja, hogy Karácsony Gergely nyakig benne van a szocialista párt kiterjedt korrupciós ügyében, amelyben érintett Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc is, akik a gyanú szerint mind kenőpénzeket vehettek át. A fideszes képviselő szerint Karácsony Gergelynek számos kellemetlen kérdésre választ kell majd adnia.

– Horváth Csaba, Tóth Csaba és Molnár Zsolt egy korrupciós botrány szereplői! Ami közös bennük, hogy az MSZP tagjai és sok tíz millió forint kenőpénzt kaptak F. Zsolttól – írta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet részleteket közölt Fuzik Zsolt vallomásából, aki az utóbbi évtizedek legnagyobb fiktív számlázási ügyében gyanúsított és vádalku keretében buktatta le a baloldali politikusokat. Mint azt megírtuk, Molnár Zsolt MSZP-s pártigazgató negyvenmillió forintot kapott, Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba kerületi országgyűlési képviselő minimum 250 millió forinton osztozott, Horváth pedig még ezen felül is kért három alkalommal három millió forintot. A hatóság poligráffal vizsgálta Fuzik vallomásait és a hazugságvizsgálat szerint igazat mondott a vesztegetésekkel kapcsolatban. A kenőpénzeket átadó férfi Baja Ferencnek, az MSZP egykori nagyágyújának is harmincmillió forintnyi összeggel tömte ki a zsebét.

Budai Gyula kiemelte, hogy úgy látja, Karácsony Gergely zuglói polgármesterként nyakig benne volt a parkolási bizniszben. Ismert: Tóth és Horváth megvesztegetésének idején, 2017 és 2019 között Karácsony volt Zugló polgármestere. Horváth Csabát, utódját, 2019 őszén választották meg.

Budai bejegyzésében azt állítja, hogy Karácsony Gergely írt alá minden parkolási szerződést így tudnia kellett a mutyiról és neki is juthatott a korrupciós pénzből. – Lám, lám, főpolgármester úr, tagadjuk a tízszázalékos jutaléki rendszert a Városházán, Zuglóban meg mégis működött – írta gúnyosan Budai. Hozzátette: várhatóan rengeteg kérdésre kell majd válaszolnia Karácsonynak az ügyészségen, csak aztán nehogy elaludjon és elkéssen a kihallgatásról.

Molnár Zsolt és Horváth Csaba jelenleg a Márki-Zay Péter vezette közös ellenzéki listán szerepelnek az április 3-i országgyűlési képviselőválasztáson. Hadházy Ákos, a baloldal zuglói jelöltje felszólította a két politikust hétfőn, hogy mondjanak le listás helyükről – írta a Magyar Hang.

Borítókép: Budai Gyula (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Parkolási korrupció

Horváth Csabának és társainak lejárt a parkolóórája

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.