időjárás 25°C Ulrik 2022. július 4.
logo
A DK elnöke korábban afgánokat, szíreket, kurdokat szállásolt el

Gyurcsányék most senkit sem fogadtak be

Munkatársunktól
2022.03.02. 05:50 2022.03.02. 13:37
Gyurcsányék most senkit sem fogadtak be

A 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás után Gyurcsány Ferenc most újra bizonyítja, hogy semmit nem jelent neki a határon túli magyarság – sőt általában a menekültek sorsa.

Facebook-oldalán közzétett bejegyzéseiből ugyanis kiderül: a DK elnöke, a baloldal vezetője az Ukrajnában dúló háborút csupán a kormány elleni támadás eszközének tekinti, ennélfogva a menekülő kárpátaljai magyarokról, bármilyen módon való megsegítésükről egy szót sem ejt.

Bezzeg a 2015-ös migrációs válság idején, amikor a Közel-Keltről, Afrikából és Közép-Ázsiából tömegek érkeztek Európába, a maga ripacs módján Gyurcsány Ferenc – és felesége, Dobrev Klára – nem győzött az irgalmas szamaritánus szerepében tetszelegni. Ennek legemlékezetesebb epizódja az volt, amikor egy ATV-hez került „olvasói videó” szerint Gyurcsány a Déli pályaudvarról „migránsnak látszó” emberekkel távozott.

A DK elnöke később megerősítette, hogy afgánok, szírek, kurdok töltötték családi otthonában az estét, egy-egy éjszakára ugyanis migránsokat fogadnak be.

Az első éjszaka egy tíztagú szír család érkezett, másnap hat szíriai kurd menekült aludt nálunk

– mondta Gyurcsány Ferenc. Felesége beszámolója szerint „másnap reggel Feri elment bevásárolni, közösen megreggeliztünk, csomagoltunk élelmet, vizet, és odaadtuk azt a pár játékot, amikkel a gyerekek játszottak. Édesanyám és egy barátnőm elvitte őket a Budafoki útra a Bevándorlási Hivatalba. Mikor hazaértünk, akkor vettük észre, hogy a két szobát katonás rendbe tették, a lehúzott ágyneműt összehajtogatták, és a kupac tetejére a gyerekeknek szánt játékokat tették, nem vitték magukkal. Na, akkor elsírtam magam…” – vallotta meg érzelmeit Dobrev Klára, aki most említést sem tesz a menekülő magyarokról.

Miközben a napokban elérte a 65 millió forintot a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül felajánlott adományok összege, Magyarország pedig története egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója keretében 600 millió forint értékben küld támogatást Kárpátaljára. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig egy kétgyermekes kárpátaljai családot fogadott be az otthonába.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.