Gyurcsányék most senkit sem fogadtak be

A DK elnöke korábban afgánokat, szíreket, kurdokat szállásolt el.

Munkatársunktól
2022. 03. 02. 5:50
DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs Forrás: Gyurcsány Ferenc és felesége a DK XI. kongresszusán. Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás után Gyurcsány Ferenc most újra bizonyítja, hogy semmit nem jelent neki a határon túli magyarság – sőt általában a menekültek sorsa.

Facebook-oldalán közzétett bejegyzéseiből ugyanis kiderül: a DK elnöke, a baloldal vezetője az Ukrajnában dúló háborút csupán a kormány elleni támadás eszközének tekinti, ennélfogva a menekülő kárpátaljai magyarokról, bármilyen módon való megsegítésükről egy szót sem ejt.

Bezzeg a 2015-ös migrációs válság idején, amikor a Közel-Keltről, Afrikából és Közép-Ázsiából tömegek érkeztek Európába, a maga ripacs módján Gyurcsány Ferenc – és felesége, Dobrev Klára – nem győzött az irgalmas szamaritánus szerepében tetszelegni. Ennek legemlékezetesebb epizódja az volt, amikor egy ATV-hez került „olvasói videó” szerint Gyurcsány a Déli pályaudvarról „migránsnak látszó” emberekkel távozott.

A DK elnöke később megerősítette, hogy afgánok, szírek, kurdok töltötték családi otthonában az estét, egy-egy éjszakára ugyanis migránsokat fogadnak be.

Az első éjszaka egy tíztagú szír család érkezett, másnap hat szíriai kurd menekült aludt nálunk

– mondta Gyurcsány Ferenc. Felesége beszámolója szerint „másnap reggel Feri elment bevásárolni, közösen megreggeliztünk, csomagoltunk élelmet, vizet, és odaadtuk azt a pár játékot, amikkel a gyerekek játszottak. Édesanyám és egy barátnőm elvitte őket a Budafoki útra a Bevándorlási Hivatalba. Mikor hazaértünk, akkor vettük észre, hogy a két szobát katonás rendbe tették, a lehúzott ágyneműt összehajtogatták, és a kupac tetejére a gyerekeknek szánt játékokat tették, nem vitték magukkal. Na, akkor elsírtam magam…” – vallotta meg érzelmeit Dobrev Klára, aki most említést sem tesz a menekülő magyarokról.

Miközben a napokban elérte a 65 millió forintot a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül felajánlott adományok összege, Magyarország pedig története egyik legnagyobb humanitárius segélyakciója keretében 600 millió forint értékben küld támogatást Kárpátaljára. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig egy kétgyermekes kárpátaljai családot fogadott be az otthonába.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.