Karácsony Gergely mellébeszél a karlendítő jobbikos képviselővel kapcsolatban

Nem először jön zavarba egy antiszemita botránytól Budapest főpolgármestere.

2022. 03. 18. 17:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely mellébeszél, vagy azt se tudja, mit mond, ha a jobbikos szövetségeseiről van szó. A magát szilárd demokratának tartó, értékrendjére oly büszke főpolgármester újra és újra puha gerinccel hajol el szövetségesei szélsőjobboldali megnyilvánulásai elől – írja bejegyzésében a budapesti Fidesz, arra hivatkozva, hogy Bohár Dániel, a Pesti TV riportere szembesítette Budapest főpolgármesterét a Z. Kárpát Dánielt karlendítés közben ábrázoló videóval.

– Emlékszünk, amikor 2019-ben Gyöngyösi Márton felvetette, hogy listázni kellene a parlamentben a zsidó képviselőket? Karácsony Gergely szerint a zsidólistázás nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése pedig csak egy „régi történet”, cigányverős mondata pedig „rossz vicc” volt 

– emlékeztetett a Fidesz fővárosi szervezete. Hozzátették: 2020 őszén Karácsony lelkesen kampányolt annak a jobbikos Bíró Lászlónak, aki válogatott módon gyalázta a zsidó közösséget, többek között „Judapestnek” nevezve a fővárost, „tetűcsúszdásoknak” az izraeli turistákat. A poszt arra is emlékeztet, hogy főpolgármester szerint mindez amúgy sem érdekli a választókat.

– Karácsony azt sem tisztázta, mi a véleménye arról, hogy Márki-Zay Péter szerint a baloldali szövetség a kommunistáktól a fasisztákig mindenkit képvisel. Most pedig Z. Kárpát Dániel náci karlendítése láttán hebegett-habogott határozott elutasítás helyett – szögezték le. A fővárosi Fidesz szerint Budapest megválasztott vezetője ebben az alapvető kérdésben sem tud bátran viselkedni.

– Döntse el és viselkedjen következetesen: egy demokratikus értekrenddel rendelkező politikusnak semmilyen formában nem férhet bele a szélsőséges eszmerendszer. Vagy a politikai érdekek mindent felülírnak? Bár, ha nem a szélsőségek oldalán áll, akkor szóljon Gyurcsányéknak is – zárta sorait a Fidesz.

Borítókép: Z. Kárpát Dániel (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.