Most mímelik, hogy kormányoznának

Ellenzék – kezdj kormányozni! – ezzel a címmel tette közzé közösségi oldalán a korábban Demszkynek és Dobrevnek is tanácsot adó Bruck Gábor, hogy szerinte hogyan kellene kommunikálnia a baloldalnak a választásokig hátralévő időben. Az írás publikálása után varázsütésre változott meg Márki-Zay Péterék kommunikációja, akik elkezdték másolni Orbán Viktort, épp olyan módon, ahogyan azt a tanácsadó leírja. Nézzük, milyen kottát követnek most a baloldalon!

2022. 03. 11. 5:45
Bruck Gábor
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szembetűnő a változás, ami a hét elejétől Márki-Zay Péter kampányát jellemzi: hétfőn egy alternatív nemzetbiztonsági operatív törzset próbált felvonultatni a baloldali miniszterelnök-jelölt, kedden pedig gyakorlatilag lemásolta Orbán Viktor korábban megszokott megnyilvánulásait. De vajon miért hagyta el a védjegyévé vált otthoni könyvespolcot, amely előtt bejelentkezve emlékezetes castrói beszédeket mondott? Miért kezdett hirtelen úgy tenni, mintha már kormányozna?

A válaszhoz közelebb kerülünk, ha felidézzük Bruck Gábor baloldali tanácsadó vasárnapi Facebook-posztját, amelyben felszólította az ellenzéket arra, hogy kezdjen kormányozni.

Az ellenzéknek stratégiát kell váltania. A modern kor szavazója mindig bizonytalan és mindig fél. […] Háború van, ilyen turbulens helyzetben a leg­ősibb üzemmódra kapcsolunk, és egyetlen kérdésünk van: hogyan éljük túl? […] Ilyenkor a megváltót várjuk 

– tájékoztatta Márki-Zayékat a korábban Demszky Gábor balliberális főpolgármesternek, és Dobrev Klára DK-s ­európai parlamenti képviselőnek is dolgozó tanácsadó.

Szerinte április 3-án az nyer, aki képes az erő és a biztonság érzetét adni, ebben az új, megváltozott helyzetben a szokásos ellenzéki dramaturgia keveset ér.

– Ezért válts szerepet! Kezdj el úgy viselkedni, mintha már kormányoznál. […] Kezdd el mondani, hogy az EU-ban teljesen elfogadott az a nézet, hogyha április 3-án után nincs Orbán, akkor Magyarország biztonságban lesz – magyarázta el Bruck a szivárványkoalíciónak, hogy miként hazudhatnak az embereknek.

Jelezte, hogy sokra tartja és tiszteli a momentumos Donáth Annát és Cseh Katalint, de szerinte kevesebbet kellene az ukrajnai helyzettel foglalkozniuk.

– Kérlek, ne akarj nagyon tetszeni és jó fej lenni, pozícionáld magad magasabbra, mint ahol egy szociális munkás van. Akarj vezető lenni. Megbízható, erős vezető – magyarázta Bruck Gábor, aki szerint Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek sem kellene sokat reklámozniuk, hogy ukrajnai cigányokat fogadtak be.

– Dobrev beszélhet az új demokráciaminisztérium létrehozásáról és arról, hogy az EU támogatna egy új demokrácia-Marshall-tervet azért, hogy ne legyen több Orbán Viktorunk – sorolta az újabb hazugságokat Bruck, amiket szerinte a baloldalnak zászlajára kell tűznie.

Márki-Zay Péter – a te feladatod a legnehezebb… Szerintem egyetlen dolgot kell ígérned, azt, hogy Magyarországot meg tudjuk menteni, csak toljuk el Orbánt az útból 

– folytatta a baloldali tanácsadó.

Bruck Gábor azt is parancsba adja, hogy miket kell még tennie a miniszterelnök-jelöltnek: – Telefonon vagy levélben beszélsz brüsszeli vezetőkkel, kérsz valamit és ők a támogatásukat ígérik. Erről beszámolsz, és a politika ezt úgy hívja: credit claiming (hitelgyűjtés).

– Mondhatod, hogyha nincs Orbán, hozom a pénzt. A következő nap egyetértesz Ursula von der Leyen véleményével, ez pedig a position taking. Mindkettő ingyen van, és használja minden nehézsúlyú politikus. Mind-mind alkalom arra, hogy demonstráld: az ellenzék hozza a megmentő sereget – osztogatja tovább a parancsokat Márki-Zaynak a baloldali tanácsadó.

Nem tudjuk, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt kizárólag ezt a kottát követi-e, de annyi bizonyos, hogy csütörtökön éppen „külföldi kül- és biztonságpolitikai szakemberekkel egyeztetett”. Bruck Gábor tanácsait végigolvasva a baloldal kampánya egyértelmű hazugságokat fog felvonultatni a választásokig hátralévő 22 napban.

Borítókép: Bruck Gábor (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.