Szentkirályi Alexandra a magyar–ukrán határon dolgozó hivatásos erőknek mondott köszönetet + videó

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő az orosz–ukrán háború kirobbanása óta folyamatosan személyes jelenlétével támogatja és ellenőrzi az ukrán és magyar menekültek hazai megsegítését, ellátásuk zavartalan megszervezését, legyen szó kórházi ápolásukról, étkeztetésükről vagy a megfelelő ruházat beszerzéséről, hiszen sokan bőrönd nélkül vágtak neki az útnak. Most közösségi oldalán a kormányszóvivő a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek, a vám- és pénzügyőröknek, illetve a polgárőröknek köszönte meg a munkájukat.

Forrás: Origo.hu, Facebook2022. 03. 16. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó érzés látni azt az emberséget és segíteni akarást, ahogyan a munkájukat végzik

– fogalmazott a videóban Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy

A biztonságos és gyors átkelés biztosítása mellett ők is ott segítenek, ahol kell. Sokan közülük is családos emberek, ezért pontosan átérzik, hogy milyen lehet kisgyerekkel órákig állni a hidegben. Jó érzés látni azt az emberséget és segíteni akarást, ahogyan a munkájukat végzik.

A kisfilmben elhangzik, hogy a hivatásos erők számára egyértelműen prioritás a gyermekek ellátása – írja az Origó. 

Számukra sem könnyű a helyzet, hiszen az egyik dolgozó elmondása alapján vannak, akik újszülöttekkel – szinte a kórházból – menekülnek és jönnek a határra, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

Amiben tudunk segítünk, mert itt azért jó helyen vannak, biztonságban vannak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Budapest, 2022. március 8. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülése után a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án.  (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.