Továbbra is kétszáz felett a határsértők száma egy nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 18-án összesen 235 határsértőt tartóztattak fel, és 230 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – derül ki a Police.hu cikkéből.

Forrás: Police.hu2022. 03. 19. 10:15
null
Grodno, 2021. november 9. Migránsok a lengyel határnál, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 9-én. Az elõzõ nap a lengyel határnál összegyûlt nagy létszámú migránscsoport megpróbált erõszakkal áttörni a határvédõ kerítésen, hogy bejusson az Európai Unió területére. MTI/EPA/BELTA/Leanyid Scseglov Fotó: Leanyid Scseglov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos honlapján az alábbi adatokat közölte a rendőrség az elmúlt 24 óráról:

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben összesen negyven határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Baja, Tataháza, Katymár, Kisszállás, Dunafalva, Petőfiszállás és Nagybaracska közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök harminc esetben összesen 156 határsértőt tartóztattak fel, Öttömös, Domaszék, Zsombó, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében három alkalommal, Hegyeshalom, Bezenye és Mosonújhely közigazgatási területén 19; Komárom-Esztergom megyében, Tata külterületén egy alkalommal 18; Pest megyében egy alkalommal, Pilisszentivánon két határsértőt tartóztattak fel.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, jemeni, szudáni, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, palesztin, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskunban tíz, Csongrád-Csanád megyében hat esetben a rendőrök összesen 230 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét esetben embercsempészés és három alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Belta/Leanyid Scseglov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.