Semjén Zsolt: A választás a demokrácia ünnepe

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint a választók döntése a kormány számára egyértelműen ki fogja jelölni a követendő irányt.

2022. 04. 03. 20:02
SEMJN Zsolt
A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A parlamenti választás és a népszavazás a demokrácia ünnepe, és fontos, hogy a következő Országgyűlésnek erős legitimációja legyen – közölte Semjén Zsolt a Fidesz eredményváró rendezvényén, a budapesti Bálna rendezvényközpontban. A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a magas részvétel mindezt erősíti.

Ezért a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke köszönetét fejezte ki minden magyar polgárnak, aki részt vett a választásokon. Fontosnak nevezte továbbá, hogy a népszavazáson magas volt a résztvevők száma. 

– A választók döntése a kormány számára egyértelműen ki fogja jelölni az irányt 

– fogalmazott.

Továbbá Semjén megköszönte a határon túli nemzettársaknak a nemzethűséget, hogy jóval nagyobb számban vettek részt a választáson, mint négy évvel ezelőtt.

– A következő parlament az összmagyarság parlamentje, minden magyarnak, bárhol él a világon, a politikai akarata megtestesül a következő Országgyűlésben 

– mutatott rá.

Borítókép: Semjén Zsolt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.