Több százan kísérelték meg az illegális átkelést határainkon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 11-én összesen 254 határsértőt tartóztattak fel és 74 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Forrás: Police.hu2022. 04. 12. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök nyolc esetben összesen 63 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Bácsbokod, Újmohács, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben, összesen 174 határsértőt tartóztattak fel Forráskút, Szatymaz, Öttömös, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tatabánya területén öt határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében, Fót területén 12 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, török, indiai, egyiptomi, koszovói, pakisztáni, palesztin, líbiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során három esetben Bács-Kiskun, és két esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 74 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az nap során tiltott határátlépés miatt három embert fogtak el, négy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.