Ujhelyi lehet az MSZP új társelnöke

– Ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni – írta a politikus közleményében.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 11:13
UJHELYI István
Budapest, 2021. március 22. Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV arról tudósít, hogy Ujhelyi szerint komoly politikai felelősséget tükröz, hogy Tóth Bertalan nem indul újra szeptemberben, ugyanakkor hozzátette:

„Szeretném egyfajta tandemben, Tóth Bertalan frakcióvezetővel együttműködve, ha azt a programot végrehajthatnám pártelnökként, amit most letettem az asztalra. Ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek”. 

A politikus hangsúlyozta: ha van változtatási szándék, ehhez a felelősséget is vállalja, írják. Ujhelyi István szerint az MSZP avíttá vált, a pártnak meg kell ráznia magát, mindenkinek meg kell értenie, hogy ha a NER érdemi ellensúlya akar lenni, akkor először magának is változnia kell.

Ujhelyi lapunkhoz eljuttatott közleménye:

„Ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni. Ha valóban változtatni akarunk, akkor magunkon kell elkezdeni a változást. Nem ugyanazt kell, csak jobban csinálni, hanem egészen mást és egészen más formában. Az MSZP közösségének cölöpjei és szociáldemokrata értékei szilárdan állnak, a felépítményt azonban az alapoktól kell újraépítenünk. Erre tettem javaslatot a párt szombati választmányi ülésén, kezdeményezve, hogy legyen pártunk új neve Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége, és ne csak külsőségekben, de szervezeti működésünkben és politikai ügyeink fókuszában is érdemben változtassunk. Azután, hogy Tóth Bertalan – erős erkölcsi és politikai tisztességről tanúbizonyságot téve – bejelentette, hogy nem indul újra a párt társelnöki tisztségéért és a csapat tagjaként frakcióvezetőként folytatja, az általam javasolt irányváltás lehetősége és szükségessége is még inkább hangsúlyossá vált. A következő időszakban személyes beszélgetések sorozatával fogok támogatókat és javító szándékú észrevételeket gyűjteni a párt újjászületését szorgalmazó koncepciómhoz: az esély megteremtéséhez. Semmi nincs kőbe vésve, mindent a közösséggel együtt kívánok megvalósítani. Ezúton megerősítem, hogy amennyiben közösségünk többsége egyetért a párt radikális átalakításával, annak megvalósításában kész vagyok vezető szerepet vállalni és ennek érdekében elindulni a tisztújításon a társelnöki posztért. Nem pusztán tisztséget, hanem elsősorban úttörő feladatot és kötelezettséget akarok vállalni. Ha valóban változtatni akarunk, akkor kész vagyok erre a munkára. Ha a közösségem a változatlanság mellett foglal majd állást, tudomásul véve hátra fogok lépni.”

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.