időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo
– Ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni – írta a politikus közleményében.

Ujhelyi lehet az MSZP új társelnöke

Magyar Nemzet
2022.04.25. 11:13 2022.04.26. 11:59
Ujhelyi lehet az MSZP új társelnöke

Az ATV arról tudósít, hogy Ujhelyi szerint komoly politikai felelősséget tükröz, hogy Tóth Bertalan nem indul újra szeptemberben, ugyanakkor hozzátette:

„Szeretném egyfajta tandemben, Tóth Bertalan frakcióvezetővel együttműködve, ha azt a programot végrehajthatnám pártelnökként, amit most letettem az asztalra. Ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek”. 

Szerény javaslat

Ujhelyi elvtárs azt mondja, az MSZP változtasson nevet, akkor édesebb lesz a citrom a szájban.

A politikus hangsúlyozta: ha van változtatási szándék, ehhez a felelősséget is vállalja, írják. Ujhelyi István szerint az MSZP avíttá vált, a pártnak meg kell ráznia magát, mindenkinek meg kell értenie, hogy ha a NER érdemi ellensúlya akar lenni, akkor először magának is változnia kell.

Ujhelyi lapunkhoz eljuttatott közleménye:

„Ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni. Ha valóban változtatni akarunk, akkor magunkon kell elkezdeni a változást. Nem ugyanazt kell, csak jobban csinálni, hanem egészen mást és egészen más formában. Az MSZP közösségének cölöpjei és szociáldemokrata értékei szilárdan állnak, a felépítményt azonban az alapoktól kell újraépítenünk. Erre tettem javaslatot a párt szombati választmányi ülésén, kezdeményezve, hogy legyen pártunk új neve Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége, és ne csak külsőségekben, de szervezeti működésünkben és politikai ügyeink fókuszában is érdemben változtassunk. Azután, hogy Tóth Bertalan – erős erkölcsi és politikai tisztességről tanúbizonyságot téve – bejelentette, hogy nem indul újra a párt társelnöki tisztségéért és a csapat tagjaként frakcióvezetőként folytatja, az általam javasolt irányváltás lehetősége és szükségessége is még inkább hangsúlyossá vált. A következő időszakban személyes beszélgetések sorozatával fogok támogatókat és javító szándékú észrevételeket gyűjteni a párt újjászületését szorgalmazó koncepciómhoz: az esély megteremtéséhez. Semmi nincs kőbe vésve, mindent a közösséggel együtt kívánok megvalósítani. Ezúton megerősítem, hogy amennyiben közösségünk többsége egyetért a párt radikális átalakításával, annak megvalósításában kész vagyok vezető szerepet vállalni és ennek érdekében elindulni a tisztújításon a társelnöki posztért. Nem pusztán tisztséget, hanem elsősorban úttörő feladatot és kötelezettséget akarok vállalni. Ha valóban változtatni akarunk, akkor kész vagyok erre a munkára. Ha a közösségem a változatlanság mellett foglal majd állást, tudomásul véve hátra fogok lépni.”

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.