Hadházy csak a benzinpénz és fizetés miatt tenné le az esküt

A független országgyűlési képviselő ezután sem fog részt venni a parlament munkájában, a pozíciójával járó juttatásokra viszont igényt tart.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 12:34
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. november 20. Hadházy Ákos független parlamenti képviselõ a páholyban az Országgyûlés mûködését és a képviselõk jogállását érintõ egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos a benzinpénz és a fizetés miatt tenné le az esküt, de nem járna be az Országházba – derült ki a Szeged TV Téma című műsorában, ahol egyebek mellett a független országgyűlési képviselő parlamenti munkája is szóba került.

Nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a botrányairól hírhedtté vált képviselő az elmúlt egy évben mindössze két alkalommal ment be az Országházba, ez idő alatt azonban bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, valamint irodát, lakást és üzemanyagkártyát is kapott. Hadházy nem vett részt az Országgyűlés alakuló ülésén sem, így nem tette le az esküt, bár jelezte a házvezetésnek, hogy ez szándékában áll. Kövér László házelnök viszont egyelőre nem adott erre időpontot neki.

Nyilvánvalóan ez egy áldozatvállalás tőlem, hiszen nyilván addig [míg nem tudja letenni az esküt – szerk.] nem kapok semmilyen fizetést, addig nincsen benzinpénz, amikor lemegyek vidékre. Most is voltam, múlt héten is voltam egy kis pici faluban. Ezt természetesen a saját pénzemből kellett fizetni

  hangoztatta a műsorban a képviselő. Hadházy ugyanakkor megismételte, hogy ő ezt az áldozatot vállalta, 

de ha felesküszik sem fogja eljátszani, hogy itt demokrácia van, a parlament munkájában pedig, ahogy eddig, ezután sem kíván részt venni.

Borítókép: Hadházy Ákos független parlamenti képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén a páholyban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.