Hatalmi játszma vagy a budapestiek? Karácsony az előbbit választja

A Fidesz budapesti frakciója szerint a baloldali belharc miatt nincs döntés fontos fővárosi ügyekben.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 14:59
KARÁCSONY Gergely
Fővárosi Közgyűlés - Határozatképtelenség miatt elmaradt az ülés Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A baloldali belharc miatt nincs döntés többek között a költségvetés-módosításról, a tavalyi évi zárszámadásról, a fővárosi cégek és színházak beszámolóiról. Ezért a Budapestnek folyósított állami támogatás is komoly veszélybe került”

– emelte ki Facebook-posztjában a Fidesz budapesti frakciója. Mint emlékeztettek: a múlt hét szerdára meghirdetett közgyűlésen nem jelentek meg a baloldali képviselők, ezért az határozatképtelenség miatt elmaradt. 

„De ami még ennél is szomorúbb, az az, hogy még mindig nem írt ki új időpontot Karácsony Gergely. Ebben a hónapban pedig már biztosan nem tudunk a budapestiek mindennapjait érintő kérdésekben dönteni, ami óriási mulasztás”

– hangsúlyozta a Fidesz budapesti frakciója a posztban.

Felteszik a kérdést: „Vajon Karácsonyt a budapestiek nem érdeklik, vagy ennyire képtelen összefogni a fővárosi szövetségeseit?” Hozzáteszik: „Bárhogy is legyen, ezek után mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy nem a kormány állítólagos »kivéreztetése« miatt van bajban Budapest, hanem a baloldali városvezetés dilettáns munkája miatt!”

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (k) a Városházán 2022. május 25-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.