időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

„Karácsonyék szembeállítják egymással az autósokat és a bicikliseket”

Forrás: Hirado.hu
2022.05.23. 21:54 2022.05.23. 23:13
„Karácsonyék szembeállítják egymással az autósokat és a bicikliseket”

Hatalmas felháborodást keltett a budapesti autósok körében, hogy Karácsony Gergely végleg kitiltaná a gépkocsikat a pesti alsó rakpartról, de a főpolgármester a közvélemény és a szakmai szervezetek tiltakozásának hatására nemcsak hogy nem kezdett társadalmi párbeszédet, de még emelte is a tétet: már a Lánchídról is száműzné az autósokat. A főpolgármester tervei szerint tartósan lezárva maradhat a Lánchíd is – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta: Karácsony Gergely döntését, miszerint kitiltják az autósokat a Lánchídról, nem előzték meg érdemi egyeztetések, kizárták az autósokat a döntésből. A szervezetek véleményét egyáltalán nem veszik figyelembe a „társadalmi vitára bocsátott” kérdések kapcsán.

A kerékpáros klub által megrendelt felmérés szerint is a fővárosban közlekedőknek csupán 6-7 százaléka használ kerékpárt a mindennapokban, ebből látszik, hogy a városvezetés döntése a többséggel megy szembe.

Metál szerint a gond nem a kerékpárosokkal van, hanem azzal, hogy az efféle intézkedések szembeállítják az autósokat és a bicikliseket.

A városvezetés által létrehozott kerékpársávokat a kérések ellenére sem adták vissza az autósoknak, ezzel pedig hatalmas dugókat okoztak, továbbá az egyszerre megindított beruházások is megnehezítik a közlekedést.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.