időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Schiffer András: A tényellenőrök a szabadság legnagyobb ellenségei

Forrás: 888.hu
2022.05.28. 12:40 2022.05.28. 14:51
Schiffer András: A tényellenőrök a szabadság legnagyobb ellenségei

A szabadság újsütetű korlátairól és korlátozóiról is beszélt Schiffer András a Kontextus napokban közzétett Youtube-videójában. Szóba hozta többek között a tényellenőrök veszedelmes szerepét, azt, hogy manapság ők a szabadság legnagyobb ellenségei – számolt be róla a 888.hu.

Mint az a cikkből kiderül, az egykori LMP-s országgyűlési képviselő szerint egyértelmű, hogy a lassanként minden és mindenki felett álló tényellenőrök

legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai.

Az ő dolguk az, hogy „ne gondolkodj!”, ők majd megmondják, hogy mik a tények.

Az ő szájukból nyilvánul meg a tudomány, a művészet a kultúra, és minden, ami emberré teszi az embert, ők az egyedüli igazságot birtokolják

– mondta Schiffer, aki kifejtette, hogy ez annyival veszélyesebb, mint a 20. századi cenzorok, hogy a totalitárius rendszerben mindenki tudta, ha ellenszenvet táplál a rendszerrel, akkor mely információt hova kell tenni.

Csak az létezik a világban, amit ők fölmutatnak, amire rámutatnak, és ami nem az, az nem osztályellenség, hanem az nem létezik. Az egy hülyeség, konteó.

Az ukrajnai háború kapcsán is ugyanez a helyzet. Természetesen kár tagadni orosz propagandát, a Russia Today a putyini mondandót közvetíti, de ezt lehetett tudni róla. Erre az Európai Unió úgy döntött, hogy lekapcsol minden orosz propagandát – olvasható a cikkben.

Tehát azok, akik szeretik magukat liberálisnak feltüntetni, elvitatják a jogot mindannyiunktól, hogy megfelelően mérlegelni tudjuk az orosz álláspontot és az amerikai propagandát – merthogy ugye amerikai propaganda »természetesen« nem létezik, csak tények vannak, amiket ellenőrizni kell

– jelentette ki a politikus.

A tényellenőrök kiskorúnak tekintenek minket, elvitatják tőlünk a mérlegelés képességét, elvitatják, hogy mi ugyanolyan jogon tudunk morális ítéleteket alkotni, mint ők, és meg akarják szabni nekünk, hogy mit gondoljunk. Ezek nem liberálisok, ezek a szabadság ellenségei, ma a tényellenőrök legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai.

Borítókép: Schiffer András volt LMP-s országgyűlési képviselő (Fotó: MTI/Mohai Balázs)