A kormány a bérek növeléséért dolgozik

Az MSZP támogatja az extraprofit megadóztatását, de ezzel együtt minden munkavállalónak egyösszegű béren felüli kifizetéseket is javasolnak. Tóth Bertalan frakcióvezető mindemellett még a társasági adót is megemelné. Tuzson Bence államtitkár válaszában rámutatott: amikor az MSZP kezelte kormányzó erőként a válságot, még az adót és megadóztatták, és nem vigyáztak az emberekre.

2022. 06. 07. 14:46
null
20220128 Budapest Tuzson Bence Tuzson Bence fideszes országgyűlési képviselő Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP már kormányozta egy válság idején az országot: nem kivezették belőle, hanem még mélyebbre taszították, még az adót is megadóztatták

– idézte fel napirend előtt az Országgyűlés mai ülésén Tuzson Bence. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az MSZP-nek adott válaszában hozzátette: a 2008-as válság idején csökkentek a bérek, elvették a 13. havi nyugdíjat a rezsiárakat pedig hagyták brutálisan megemelkedni. Ahogy fogalmazott, az MSZP annak idején az emberekre terhelte a válság hatásait.

A jobboldali kormány Tuzson Bence szerint ezzel szemben arra ügyel, hogy a mostani helyzetben sem csökkenjen, hanem 

növekedő pályán maradjon az emberek jövedelme. 

– Magyarország jó gazdasági pályán van, a koronavírus után is az egyik leggyorsabb volt a visszatérésünk, ez a magyar válságkezelésnek köszönhető – magyarázta az államtitkár. 

A kormánypárti politikus a háború kitörését is megemlítette, ami nagyban befolyásolja az inflációt egész Európában. Szerinte más uniós országban előfordul, hogy 19 százalékos az infláció, Magyarországon azonban még a környező országokhoz képest is kisebb mértékben növekedtek az árak.

15 ezer forintot takaríthat meg egy magyar ember egyetlen tankolás alkalmával

– hívta fel a figyelmet Tuzson Bence a kormány egyik válságkezelő intézkedésének hatására. 

Szerinte 

a magyar emberekre vigyázni kell, 

hogy ne jussanak csődközeli állapotba, és így az ország, a gazdaság, és a bankrendszer működését is fenn lehet tartani. Mint mondta erre alapozzák majd a jövő évi költségvetést is.

– Ezért van rezsivédelmi és honvédelmi alap is. Az eredményeket amiket elértünk képesnek kell lennünk megőrizni – tette hozzá Tuzson Bence, reagálva az MSZP frakcióvezetőjének helyzetértékelésére.

Tóth Bertalan, szerint ugyanis a Fidesz abszurd és szürreális helyzetbe kormányozta Magyarországot, a kormányzati híradót ma már könnyű összetéveszteni egy humoresttel – magyarázta, majd Parragh László nyilatkozatáról kezdett beszélni. Ezután azt sérelmezte, hogy a miniszterelnök 1,5 milliós fizetését kétmilliósra emelnék, arányítva a házelnök fizetéséhez. 

Az MSZP-s politikus szerint a szociális dolgozók, és a tanárok fizetését kellene a házelnökéhez igazítani. A száz leggazdagabb magyar vagyona 637 milliárd forinttal emelkedett, szerinte ez az igazi extraprofit – kezdett bele egy újabb gondolatmenetbe az MSZP-s politikus.  

Tóth Bertalan egyetért a kormány által kivetett extraprofitadóval, 

de hiányosnak tartja az erről szóló, hétvégén megjelent rendeletet. Szerinte a kaszinók, a NER oligarchiája, az állami beruházások kivitelezői, valamint az autógyárak hiányoznak a listáról.

Tóth Bertalan emellett a munkavállalókat is részesítené a nagyvállalatok nyereségéből; mindenkinek egyösszegű juttatást biztosítana, ezzel párhuzamosan viszont a társasági adót megemelnék, ugyanis többkulcsossá tennék. 

– Van-e a kormánynak bármiféle terve a boltokban tomboló brutális drágulással szemben? – tette fel felszólalása vége felé a kérdést Tóth Bertalan. Szerinte nincs, emiatt létbiztonsági, megélhetést segítő csomagot fognak javasolni a költségvetés vitájában – ígérte.

Borítókép: Tuzson Bence (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.