Karácsony Gergely Nelson Mandela-emlékparkja ellen tiltakoztak + videó

Az Identitás Generáció mozgalom fiataljai tiltakozó performansszal álltak ki Karácsony Gergely megosztó ötlete ellen, miszerint ötezer négyzetméteres emlékparkot alakíttatna ki a Gellért-hegy északi lejtőjén Nelson Mandela kultuszának ápolására.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 13:14
Forrás: Identitás generáció mozgalom
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros vezetése épp megpróbálja importálni a kommunista terrorista, Nelson Mandela emlékét egy land art park formájában – áll az Identitás Generáció mozgalom szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A felvételen az látszik, ahogyan a mozgalom tagjai a Gellért-hegyen fényképeken mutatják be az elnök nevéhez köthető brutalitást. 

A  csoport az akcióval Nelson Mandela általuk igazinak vélt arcát igyekezett bemutatni. Mint fogalmaztak: 

– Ezt nem hagyhattuk szó nélkül, megmutattuk Mandela igazi arcát: vélt vagy valós ellenségeivel szembeni brutalitását, élve elégetést, azóta is tartó fehérellenes mészárlások sorát

– bírálták a sokak által fehérellenesnek titulált, kommunista dél-afrikai elnököt. 

Ismert: a fővárosi önkormányzat emléket tervez állítani a Nobel-békedíjas Nelson Mandela, Dél-Afrika első színes bőrű elnöke tiszteletére a Gellért-hegy északi lejtőjén, a Filozófusok kertje és a Hegyalja út között létrehozott új, kreatív, zöldemlékművel. Az emlékmű egy úgynevezett land art alkotás lenne, mely egy szabadtéri installáció, amely alkalmazkodik a környezeti adottságokhoz. A dél-afrikai elnök megítélése hazánkban megosztó: a dél-afrikai apartheid rendszer 1994-es lebontása és a Nelson Mandela elnöki korszaka alatti véres uralomra többen felhívták már a figyelmet. 

 

Borítókép: Az Identitás Generáció akciója a Gellért-hegyen (Fotó: Identitás Generáció mozgalom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.