„Súlyos politikai üzenet, hogy elmaradt a közgyűlés”

Karácsony Gergelyt emlékeztetni kell a választási ígéreteire – mondta Wintermantel Zsolt a Mediaworks–Hírcentrum podcastműsorában. A fővárosi Fidesz–KDNP új frakcióvezetője szerint a legfontosabb feladatuk az, hogy emlékeztessék a városvezetést a választási ígéreteikre.

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022. 06. 06. 14:52
WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelõk tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nõ és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászmûvész alkotása. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt szerint a budapestiek egyre inkább látják, hogy az a politika, amit a baloldali városvezetés csinál, az nem jól működik. Erre a folyamatra tette rá a koronát az, hogy május 25-én összeomlott a baloldali városvezetés. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője Heiter Dávid Tamással beszélgetve kifejtette: az, hogy elmaradt a legutóbbi közgyűlés, olyan súlyos üzenet, aminek kell hogy politikai következménye legyen.

Mint emlékezetes Gy. Németh Erzsébet a parlamentben folytatja politikai pályafutását, a Demokratikus Koalíció pedig Bősz Anettet szerette volna beültetni a helyére mint főpolgármester-helyettes. Ezt azonban a Momentum megakadályozta, így a két párt közötti feszültség miatt működésképtelenné vált a közgyűlés munkája.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergelyéket emlékeztetni kell arra, hogy mit ígértek a kampányban, hiszen azt látjuk, hogy légből kapott ötletek, eltitkolt tervet jellemzik a munkájukat.  Mint mondta: 

Az a siránkozás, ami két és fél éve megy, nem állja meg a helyét, hiszen gyakran a kormányra mutogatnak. Ha pedig Karácsony Gergely nem tud megbirkózni a teendőkkel, lépjen vissza a feladattól.

A műsorban szóba került a pesti alsó rakpart lezárása is, és azok a tervek, amik a Lánchíd autómentesítéséről szólnak. Wintermantel Zsolt szerint nem feltétlen a belváros Duna-parti szakasza az, amit el kell zárni a forgalom elől. 

Én is szeretném a lábamat lógatni a Duna-parton. De megérteném, ha a hátam mögött dudálnának és anyáznának az autósok, mert nem tudnak közlekedni.

– fogalmazott a politikus.  

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője ugyanakkor leszögezte, hogy kell forgalmat csökkenteni, de ezt alaposan át kell gondolni és előkészíteni. 

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.