„Karácsony Gergely még Gyurcsány Ferencnél is elvetemültebb” – G. Fodor Gábor volt a Narratíva vendége

„Mindenki teszi a dolgát, a rendőrség nyomoz, Karácsony Gergely pedig hazudik” – mondta G. Fodor Gábor, a Mediaworks–Hírcentrum Narratíva című podcastjában a Városháza-botrány kapcsán.

Mediaworks–Hírcentrum
2021. 12. 17. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferencen kívül talán csak Karácsony Gergely az a politikai karakter a hazai politikai palettán, aki ennyit hazudik és a sajátjait is elárulja – jelentette ki G. Fodor Gábor. Heiter Dávid Tamás podcastjában a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója arról is beszélt, hogy a főpolgármester még Gyurcsánynál is „elvetemültebb”, mert bár a szivárványkoalíció vezére jobboldalról nézve a gonosz tartományában helyezkedik el, mégiscsak vannak politikai kvalitásai. 

Karácsony Gergely ezzel szemben megpróbálja jófiúnak kiadni magát, és a fővárosi liberális körökben a mai napig tartja magát az az imázs, miszerint ő egy szerethető politikai vezető. Azonban ha megnézzük az elmúlt kétéves teljesítményét a főváros élén, akkor arra már senki nem tud mondani semmit

 – fejtette ki G. Fodor Gábor. A politikai szakértő szerint Karácsony Gergely a megúszásra játszik, és semmiért nem vállalja a felelősséget. A Városháza eladása körüli botrány világosan rámutat arra, hogy ebben az ügyben a hatalom megtartásának kíméletlen akarásával állunk szemben, azért duzzadt fel az ügy, mert már rögtön az elején hazudtak – mondta G. Fodor. A 888.hu főszerkesztője arra is kitért, hogy az egyetlen helyes magatartás az lett volna, ha a főpolgármester rögtön a legelején kiáll, és elmondja az igazat, de ennek a botránynak most már muszáj hogy politikai következménye legyen.

A jelenlegi miniszterelnök-jelölt megnyilvánulásait G. Fodor Gábor úgy értékelte, hogy úgy viselkedik, mint egy elszabadult hajóágyú. – Márki-Zay Péter mindennap mond valamit, aztán képes a saját kijelentéseit is cáfolni, legyen szó akár migrációról, minimálbérről vagy a rezsicsökkentésről – mutatott rá a politológus, aki szerint a hódmezővásárhelyi polgármestert nem érdekli, hogy az embereknek mi az igényük, csak az önhittség jellemzi, éppen ezért egyfajta felvilágosult despotaként lehet jellemezni. 

Tisztán látszik, hogy az elmúlt két hónapban az ellenzék nem csinált semmit, Márki-Zay mögött pedig nincsen politikai támogatottság

 – vélte a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója.

A podcastban szó esett G. Fodor Gábor legújabb, Politikai virológia címet viseli zsebkönyvéről is. A kötetben a szerző tágabb kitekintést ad arról, hogy az egyes országok hogyan kezelték a pandémiát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.