Csaknem 8400 új rendszámmal találkozhatunk az utakon

Már 8338 új rendszámmal találkozhatunk az utakon, július elsejétől kapnak négybetűs, háromszámos, címeres rendszámokat az újonnan forgalomba helyezett autók – derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium legújabb Facebook-bejegyzéséből.

Forrás: Facebook.com2022. 07. 09. 11:52
null
Fotó: MTI/MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NISZ Zrt. adatai szerint 8338  szett talált gazdára az első héten

– írta hivatalos közösségi oldalán a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Hozzátették, hogy csaknem 6500 új rendszámot személyautókra szereltek fel és majdnem ötszázat zöld alapszínnel a környezetkímélő, többnyire tisztán elektromos járművekre.

Az első héten csaknem félezer egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésre érkezett be igény, négyszázat már ki is adtak közülük.

Kiemelték, hogy

A felfokozott érdeklődést jelzi, hogy ha egy teljes évig ebben az ütemben fogynának a táblák, több mint 430 ezer kelne el belőlük. Tavaly 313 ezer, tavalyelőtt 316 ezer gépjárművet helyeztek először forgalomba Magyarországon. 

– írták.

„A három betű, három szám változatból utolsóként legyártott tábla a THW-647-es volt” – tették hozzá. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-bejegyzése ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.