Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Több száz illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 308 határsértőt tartóztattak fel és 127 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 07. 29. 7:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Bácsalmás, Csikéria, Bácsszőlős és Katymár közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 214 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Öttömös és Kiszombor közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Győr-Moson-Sopron megyében, Nagycenknél és Fejér megyében egy-egy esetben, Dunavecse külterületén 11; Vas megyében egy esetben, Horvátzsidányban négy és Pest megyében egy esetben, Inárcsnál 17 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, szomáliai, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében hét esetben a rendőrök összesen 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 12 órában négy esetben összesen öt fő indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.Ásotthalom külterületén 2022. július 28-án az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személyautót, amelyben két magyar férfi utazott, de rajtuk kívül a gépkocsi rakterében húsz, magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.Dunavecse közigazgatási területén 2022. július 28-án a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy 53 éves török férfi vezetett. A gépjármű utas- és csomagterében tíz fő, magukat afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda illegális migráció elleni osztályának jelzése alapján 2022. július 29-én az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén, míg később Nagycenk külterületén intézkedtek az egyenruhások. Az első esetben egy francia honosságú kisteherautót állítottak meg a járőrök, de annak vezetője kiugrott a járműből és elszaladt, jelenleg keresik. A raktérben 17 fő külföldi tartózkodott, akik magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották.

A másik esetben egy román honosságú személygépkocsit vontak ellenőrzés alá a rendőrök, melyet egy húszéves román állampolgárságú férfi vezetett.  A gépkocsiból a megállást követően több, ismeretlen állampolgárságú ember szállt ki és szaladt el, őket jelenleg is keresik.Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően egy esetben sem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.