Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Csaknem kilencszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 566 határsértőt tartóztattak fel és 314 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 24. 7:21
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, iráni, libanoni, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében egy esetben a rendőrök összesen négy főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 11 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ruzsa község területén az egyenruhások, lakott területen kívül az 5433-as úton megkísérelték ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit, amely kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A helyszíntől nem messze a gépkocsi megállt, ekkor az utasai a járművet hátrahagyva elmenekültek. 

 

A környék átkutatásának eredményeképpen a gépkocsi vezetőjét egy 34 éves szír állampolgárságú férfit elfogtak, valamint feltartóztattak nyolc, feltehetőleg szír személyt.

 

Nagybaracska területén a járőrök, lakott területen kívül az 51-es számú főúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú személygépkocsit, amelyet egy 20 éves ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Utasként a gépkocsiban tartózkodott egy 20 éves szintén ukrán állampolgárságú nő is. A sofőrön és utasán kívül a gépkocsiban öt, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Domaszék területén a szegedi rendőrkapitányság egyenruhásai ellenőriztek egy belga–bolgár kettős állampolgárságú férfit, egy cseh kisteherautó vezetőjét. A jármű rakterében az átvizsgálás során 31 férfi, magukat szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Zsana területén a járőrök az 5409-es számú úton ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy magyar rendszámú járművet vezetett. 

A járműben 16 férfi és két nő, feltehetőleg szír személy tartózkodott.

Csorna területén a rendőrök az M85-ös autóúton ellenőriztek egy észt állampolgárságú férfit, aki egy magyar rendszámú személygépkocsival közlekedett. A járműben öt, magát szomáliai és egy, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak. 

Nagycenk területén, lakott területen kívül, az M85-ös autóúton a járőrök ellenőriztek egy török állampolgárságú férfit, egy montenegrói rendszámú személygépkocsi vezetőjét. A járműben utasként négy férfi és egy nő, magukat szír állampolgárságúnak valló illegális migráns személy utazott.    

Kiskunfélegyháza területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán az egyenruhások ellenőriztek egy 34 éves magyar állampolgárt, aki egy magyar rendszámú lakóautóval kilenc török és öt, feltehetőleg szír állampolgárságú férfit szállított.

Horvátzsidány és Ólmod közötti útszakaszon a járőrök ellenőriztek egy bolgár rendszámú tehergépkocsit. 

A gépkocsivezető a megállítást követően elfutott Ausztria irányába, azonban a tehergépkocsiban 11, magát indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az M1-es autópályán a rendőrök ellenőriztek egy német rendszámú kisbuszt, melyet egy arab személy vezetett. A gépkocsiban utasként tartózkodott még nyolc férfi akik magukat afgánnak, illetve négy nő, akik  nepáli állampolgárnak vallották magukat.

Bogyiszló területén az M9-es autóúton a járőrök ellenőriztek egy 33 éves magyar állampolgárságú nőt, aki egy osztrák rendszámú személygépkocsival három férfit, egy nőt és egy gyermeket szállított, akik feltehetőleg szír állampolgárok.

Szarvas területén, lakott területen az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy 40 éves litván állampolgárságú férfit, aki egy osztrák rendszámú tehergépkocsit vezetett. 

A gépkocsiban 37, magát bangladesi állampolgárnak valló férfi személy tartózkodott.

A csanádpalotai határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy lengyel rendszámú kisbusszal két román állampolgárságú férfi. A román–magyar közös ellenőrzés során a gépjármű utasterében kialakított rejtekhelyen hat, feltehetőleg srí-lankai állampolgárságú férfit szállítottak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való vissza kíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.