Idén 14 havi nyugdíjra számíthatnak a nyugdíjasok

A vártnál kedvezőbb GDP-adatok miatt a nyugellátásban részesülők novemberben egyösszegű, körülbelül ötvenezer forintos nyugdíjprémiumot kaphatnak.

Forrás: KARC FM2022. 08. 25. 19:41
Budapest 2021.11.12. postás, nyugdíj Fotó: Kallus György/Világgazdaság Fotó: KALLUS GYORGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál kedvezőbb GDP-adatok miatt a nyugellátásban részesülők novemberben egyösszegű, körülbelül ötvenezer forintos nyugdíjprémiumot kaphatnak.

Farkas András nyugdíjszakértő a KARC FM Hangoló című műsorában arról is beszélt, hogy a KSH szeptember elején közli majd az infláció mértékét, és a kormány ahhoz igazítja majd az újabb nyugdíjemelést, ami várhatóan öt-hat százalékos lesz.

A szakértő szerint az újabb évközi nyugdíjemeléssel és a nyugdíjprémiummal együtt ez már a 14. havi nyugdíjnak felel meg, hiszen a novemberi emelés visszamenőlegesen jár januártól.

Farkas András hozzátette: ha ilyen gyorsuló ütemű marad az infláció, akkor a jövőben negyedévenkénti vagy akár havi nyugdíjemelésre is sor kerülhet, mert a mostani helyzetben a nyugdíjasok csak utólag kapják meg a kiegészítéseket.

A nyugdíjszakértő nem tartja kizártnak, hogy ha az őszi hónapokban tovább emelkednek az árak, akkor még egy év végi újabb nyugdíjemelésről is dönthet a kormány.

Magyarországon jelenleg 167 ezer forint az átlagos nyugdíj. A novemberi emeléssel ez 176 ezer forintra nőhet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.