időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Lövéseket hallottak éjjel Horgosnál

Forrás: Magyar Hírlap/Pesti Srácok
2022.08.12. 08:58 2022.08.12. 09:13
Lövéseket hallottak éjjel Horgosnál

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjjel egy óra tájban több lövést is lehetett hallani Horgoson. Erről számos helybéli is beszámolt a közösségi oldalakon. Nem ez az első ilyen eset.

Az egyik polgár beszámolója szerint a

0:49-kor lövések hallatszottak a határ felől, méghozzá gépfegyverből. Sorozatosan.

Többen is megerősítették, hogy ők is hallották a gépfegyverkattogást – írja a PestiSracok.hu.

Nem ez az első ilyen alkalom

Nem ez az első alkalom, hogy Horgosnál is lövöldözés hallatszik a határzónából. Két hete a magyarkanizsai városházán megtartott sajtótájékoztatón hivatalosan is elhangzott, hogy 

gyakran találni fegyvereket Horgosnál, illetve, hogy akkor becslések szerint 1200 migráns tartózkodott a falu különböző részein.

Legutóbb kedd reggel volt rendőrségi akció a Horgos 2 átkelő mellett. Akkor le is zárták az átkelőt egy rövid időre, amíg a hatóságok begyűjtötték az ott lévő sátortáborból, illetve a környező búvóhelyekről a migránsokat. A hivatalos közlemény szerint akkor 314 személyt vittek el a befogadóközpontokba.

A nagykikindai rendőrigazgatóság közleményében kedden azt ígérte, hogy folytatják az ilyen akciókat, hogy megőrizzék a közbiztonságot.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb–magyar határon (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.