Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Lövéseket hallottak éjjel Horgosnál

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjjel egy óra tájban több lövést is lehetett hallani Horgoson. Erről számos helybéli is beszámolt a közösségi oldalakon. Nem ez az első ilyen eset.

Forrás: Magyar Hírlap/Pesti Srácok2022. 08. 12. 8:58
Horgos, 2020. január 28. Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelõnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án. Az átkelõnél hatvan határsértõ próbált áttörni hajnalban, a rendõrök megakadályozták õket. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik polgár beszámolója szerint a

0:49-kor lövések hallatszottak a határ felől, méghozzá gépfegyverből. Sorozatosan.

Többen is megerősítették, hogy ők is hallották a gépfegyverkattogást – írja a PestiSracok.hu.

Nem ez az első ilyen alkalom

Nem ez az első alkalom, hogy Horgosnál is lövöldözés hallatszik a határzónából. Két hete a magyarkanizsai városházán megtartott sajtótájékoztatón hivatalosan is elhangzott, hogy 

gyakran találni fegyvereket Horgosnál, illetve, hogy akkor becslések szerint 1200 migráns tartózkodott a falu különböző részein.

Legutóbb kedd reggel volt rendőrségi akció a Horgos 2 átkelő mellett. Akkor le is zárták az átkelőt egy rövid időre, amíg a hatóságok begyűjtötték az ott lévő sátortáborból, illetve a környező búvóhelyekről a migránsokat. A hivatalos közlemény szerint akkor 314 személyt vittek el a befogadóközpontokba.

A nagykikindai rendőrigazgatóság közleményében kedden azt ígérte, hogy folytatják az ilyen akciókat, hogy megőrizzék a közbiztonságot.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb–magyar határon (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.