Nyílzápor zúgott a Kassai-völgyben a 907-es Pozsonyi csata emlékére

Mintegy félezer civil és hagyományőrző látogató részvételével megelevenedett a X. század egy napra augusztus hatodikán a Kassai-völgyben, Kassai Lajos lovasíjász somogyi birtokán. Az ország és a világ több pontjáról érkező hagyományőrzők tizedik századi korhű viseletben és eszközökkel, s azok szakszerű használatának tudásával érkeztek az együttlövésre – olvasható a Nyílzápor sajtóközleményében.

Forrás: Nyílzápor2022. 08. 09. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látogatók – köztük számos család – biztonságos távolságból, ugyanakkor izgalmas közelségből élhettek át a korhű csatajelenet szimulációját. A szervezők célja teljesült az idei rendezvénnyel: bemutatták az íjászat sokszínűségét, méltóságát és alázatát a szakmai közönségen túl a szélesebb nyilvánosság előtt is.  

Az érdeklődőket változatos közönségprogramok várták: íjászpróbák, látványos bemutatók, szertűzgyújtás és dobolás sámán vezetésével, továbbá kerekasztal-beszélgetések váltották egymást a nap folyamán.

Az első Nyílzáport 2007-ben rendezték meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a Pozsonyi csata és Árpád vezér halálának 1100. éves jubileumára – hangsúlyozzák a sajtóközleményben. 

Borítókép: az ország és a világ több pontjáról érkező hagyományőrzők X. századi korhű viseletben és eszközökkel (Forrás: Nyílzápor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.