Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 652 határsértőt tartóztattak fel és 391 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 31. 6:26
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során georgiai, koszovói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében hat, Csongrád-Csanád megyében 14 esetben a rendőrök összesen 391 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában kilenc fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások Kópházán intézkedés alá vonták egy román rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 23 éves moldáv férfit. A sofőrön kívül a járműben öt, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Hosszúperesztegnél intézkedés alá vonták egy lengyel rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 28 éves moldáv férfit. Rajta kívül a járműben öt, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott. Fél órával később ugyancsak a 8-as számú főúton, Magyarszecsőd és Körmend között két, lengyel rendszámú személygépkocsit is megállítottak a rendőrök. 

 

Az egyiket egy 31 éves ukrán férfi vezette, aki öt, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst szállított, míg a másik járműben két, egy 27 és egy 29 éves georgiai állampolgár további két, magát georgiainak valló illegális migránsnak segédkezett az államhatár jogellenes átlépésben.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az M1-es autópályán, Tatabánya térségében az egyenruhások intézkedés alá akarták vonni egy lengyel honosságú tehergépkocsi vezetőjét, aki azonban megpróbált kitörni az őt körülvevő rendőri alakzatból. Manővere közben nekiütközött az előtte haladó járműnek, ezt követően a szalagkorlátnak ütközve megállt. A gyalogosan menekülni próbáló sofőrt, egy 29 éves georgiai állampolgárt a helyszín közelében elfogták. A raktérben 19, magát szír állampolgárnak valló külföldit találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakszán a járőrök ellenőrzés alá vonták egy magyar rendszámú tehergépkocsi 23 éves magyar állampolgárságú vezetőjét, valamint társát, egy 22 éves, ugyancsak magyar nőt. A jármű rakterében 13, magát afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Ásotthalmon, lakott területen kívül, az 55-ös számú főúton a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy német rendszámú személygépkocsi vezetőjét, ám a sofőr az egyenruhásokat észlelve kiugrott a járműből és elszaladt. 

Az autóban 13, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott, az embercsempészt jelenleg is keresik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások egy lengyel rendszámú kisbusz vezetőjét, egy szintén lengyel állampolgárságú férfit vontak intézkedés alá az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. A sofőrön kívül a járműben 18, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns volt. 

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.