Több mint hétszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 537 határsértőt tartóztattak fel és 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 08. 7:11
null
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök húsz esetben összesen 116 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Bácsbokod, Gara, Mélykút, Petőfiszállás, Bátmonostor, Hóduna, Csikéria, Katymár, Bácsszentgyörgy és Madaras közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 355 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Szeged-Gyálarét, Szeged és Balástya közigazgatási területén.Baranya megyében egy alkalommal összesen három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök a mohácsi kompkikötőnél.

A rendőrök Fejér megyében Sárbogárdon 14, Komárom-Esztergom megyében Tata külterületén 21, Pest megyében Üllőnél 20, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kettő, Somogy megyében Fonyódnál egy és Zala megyében Zalaapátiban öt  határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, pakisztáni, afgán, tunéziai, egyiptomi, marokkói és indiai  állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun nyolc, Csongrád-Csanád megyében tíz esetben a rendőrök összesen 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján Tata közigazgatási területén, lakott területen kívül, az  M1-es autópályán augusztus 7-én, nem sokkal éjfél után a járőrök egy magyar honosságú teherautót és annak román állampolgárságú sofőrjét ellenőrizték. A vezető kiugrott a tehergépkocsiból és elszaladt, de a rendőrök a helyszín közelében elfogták. A jármű rakterében 21, magát szírnek valló férfi tartózkodott.

Kelebia közigazgatási területén augusztus 7-én 3 órakor a Bács-Kiskun megyei rendőrök ellenőriztek egy magyar személyautót és húszéves, georgiai állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsi közvetlen közelében hat, magát török  állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján Zalaapáti közigazgatási területén 2022. augusztus 7-én 6 óra után a járőrök ellenőriztek egy svéd honosságú járművet és szintén svéd vezetőjét. A járműtől az illegális migránsok elfutottak, közülük a rendőrök néhány órán belül öt főt megtaláltak. Mint arról korábban beszámolt a Police.hu, egy embercsempész húsz illegális migránst szállítva szenvedett balesetet a 4-es főúton 2022. augusztus 7-én.

Sárbogárdon 2022. augusztus 7-én nem sokkal fél 6 előtt a járőrök ellenőrzés alá vontak egy gépjárművet és vezetőjét. A gépkocsi utasterében 14 illegális migráns volt. Az ügyben a moldáv sofőrrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.