Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Több mint hétszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 545 határsértőt tartóztattak fel és 218 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 23. 6:41
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 218 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 12 embert fogtak el, embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

Öttömös  területén, az 55-ös számú főúton az egyenruhások egy román rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. 

A gépjárműben a sofőrön kívül hét, magát afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Baja területén, az 5501-es úton a rendőrök egy román rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárműben a sofőrön kívül nyolc, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az egyenruhások Madaras térségében, az 5508-as számú úton ellenőrzés alá vontak egy román rendszámú személygépkocsit, amit egy román állampolgár vezetett. A gépjárműben a sofőrön kívül hét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a járőrök az M5 autópályán, Inárcs térségében ellenőriztek egy lengyel rendszámú tehergépkocsit.

A jármű ukrán állampolgárságú vezetője a gépjárműben húsz, magát szír állampolgárnak valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök szintén az M5-ös autópályán, Inárcs térségében ellenőrzés alá akartak vonni egy olasz rendszámú személyautót, azonban a gépjármű vezetője megállás nélkül továbbhajtott. Később egy mezőgazdasági úton megállt, és a sofőr az utasokkal együtt kiszállt a kocsiból és elfutott. A rendőrök később a gépjármű vezetőjét és összesen nyolc, magát afgán és bangladesi állampolgárnak valló utasát elfogták.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.