Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 271 határsértőt tartóztattak fel és 87 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 01. 6:48
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök hat esetben összesen hetven határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Katymár és Csikéria közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben összesen 200 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Kiskundorozsma, Kiszombor, Kübekháza, Röszke és Szatymaz közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Pest megyében, Inárcson egy határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében hat, Csongrád-Csanád megyében két esetben a rendőrök összesen 87 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 12 órában embercsempészés miatt két, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.Bábolna térségében az M5-ös autópályán, 2022. július 31-én 17 óra 15 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személyautót, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárműben hat, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály illegális migráció elleni osztály jelzése alapján 2022. július 31-én 23 óra 49 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú személyautót, melyet egy georgiai állampolgárságú személy vezetett. A gépjárműben egy, magát török állampolgárnak valló személy utazott.Egyik esetben sem tudták az utasok igazolni sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.