Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újra sok munkát adtak a magyar rendőröknek az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 216 határsértőt tartóztattak fel és 135 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 02. 6:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök négy esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 13 esetben összesen 158 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Pest megyében egy esetben, Inárcsnál 15, és Budapest belterületén egy alkalommal két határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében öt esetben a rendőrök összesen 135 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában egy ember ellen indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály győri osztály jelzése alapján 2022. augusztus 2-án 1.45-kor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy román honosságú kisteherautót, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében 15, magukat pakisztáni, afgán és indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az embercsempészt a rendőrök keresik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.