A baloldali médiumok újból álhíreket terjesztenek az EB vasárnapi döntéséről

Két hazugságot egyszerre futtat a hazai ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Forrás: Alapjogokért Központ2022. 09. 20. 17:41
Forrás: ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezekről az álhírekről rántják most le a leplet.

„Egyrészt azzal riogatják az érdeklődő közönséget, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Érdemes gyorsan tisztázni: ez hazug riogatás.

A baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó baloldali fake news sajtó számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, szankciópárti baloldali képviselők kívánságának teljesítése. A hazánk megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények. Ha alaptalan és hazug rágalmak miatt, akkor azzal – ennek egyik felvonását láthattuk múlt hét szerdán az Európai Parlamentben, ahol Soros-szervezetek által diktált ideológiai fércmű felolvasóestjét rendezte meg a bosszúszomjas nemzetközi baloldal” – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Másrészt azt állítják a baloldali fake news sajtó felületein, hogy a bizottság felfüggesztette a hazánknak járó forrásokat. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat. Csak javaslatot fogalmazhat meg a tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban.

„A vasárnapi döntésből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha november 19-ig hazánk nem fogadja el a bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. Mivel hazánk nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy erre nem fog sor kerülni, ezért a döntést meghozó tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem kerül majd” – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ a közleményében.

Borítókép forrása: Alapjogokért Központ

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.