A szívhangrendelet ellen tüntettek Soros György feministái

A nők megalázásaként aposztrofálta a Patent Egyesület nevű feminista szervezet a szívhangrendeletet, amely ellen demonstrációt szervezett szerda estére. A tüntetésen számos Soros-szervezet és a Demokratikus Koalíció is megjelent. Az eseményen részt vevők azt hangoztatták, Pintér Sándor a belügyminiszteri rendelettel „belemászott a méhükbe”.

2022. 09. 28. 21:40
null
20220928 Budapest abortusz tüntetés Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy szeptember 15-től csak a magzati szívhang meghallgatásáról kiállított igazolással végezhető abortusz, ez semmi másról nem szól, mint az abortuszon áteső nők megalázásáról! 

– közölte az abortuszpárti tüntetés főszervezője a mai esemény kapcsán. 

Az elfogadott jogszabály módosításának valódi motivációja a nőgyűlölet

– fogalmazott az aHang nevű Soros-szervezet az eseményt élőben közvetítő bejegyzésében.

A Patent Egyesület és az aHang nevű Soros-szervezetek rendezésében lebonyolított tüntetés 18 órakor kezdődött a budapesti Kossuth téren, ahol a Telex helyszíni beszámolói alapján főként fiatalok gyűltek össze. A pár ezres tömeg főként az abortusz tényét elbagatellizáló rögtönzött transzparenseket vonultatott fel, valamint trágár mondatokkal tarkított beszédeket hallgattak. 

Fotó: Mirkó István

Köztük Benkovics Júlia szülész-nőgyógyász szakorvos beszédével, aki kijelentette: nem fogja felhangosítani az embrió szívhangját, nem fogja a páciensei felé fordítani a monitort, csak akkor, ha kérik. Ezt a kijelentést a közönség hatalmas tapssal fogadta. „Így működik az emberséges orvoslás” – idézte a beszédet a Telex. 

Az Index arról számolt be: a NANE és a Patent aktivistája a beszédében többek között elmondta, hogy amíg nem létezik százszázalékos védelmet biztosító és mindenki számára hozzáférhető fogamzásgátlás, addig nem kívánt terhességek is lesznek. Felszólalása végén azt ordította a mikrofonba: „Sándor, Sándor, tűnj a p…námból!”

A tüntetők a Kossuth térről a Belügyminisztérium elé mentek, hogy ott egy rögtönzött „emlékművet” állítsanak fel Pintér Sándornak üzenve: vállfákat és transzparenseket aggattak egy kifeszített zsinórra.

Tüntetés lesz a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján a Kossuth téren, a Demokratikus Koalíció is ott lesz

 – jelentette be korábban Dobrev Klára a Facebook-oldalán, de a Demokratikus Koalíció is beharangozta az eseményt a közösségi oldalán: „Kiállunk a nők jogaiért! Az abortusz korlátozása ellen tüntetünk!” – írták. 

Fotó: Mirkó István

Az esemény szervezői a Facebookon meghirdetett esemény leírása alapján az aHang és Patent Egyesület, a csatlakozó szervezetek: Amnesty International Magyarország, Budapest Pride, Egyenlítő Alapítvány, EMMA Egyesület, Jól-Lét Alapítvány, Labrisz Leszbikus Egyesület, Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, NANE Egyesület, NEM! – Nők Egymásért Mozgalom, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women’s Lobby), Nőkért Egyesület, Másállapotot a szülészetben, valamint a TASZ.

Ismert: belügyminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, mely szerint szeptember 15-től a magzati életfunkciók működésére utaló tényező, vagyis a szívhang meghallgatásához kötik az abortusz elvégzését. Miközben a keresztény-konzervatív szervezetek üdvözlik, a baloldali pártok hevesen bírálják a Pintér Sándor által aláírt rendeletet, Soros György magyarországi feministái is ezért szervezték a demonstrációt. 

Az új eljárásrend egy árnyaltabb, megalapozottabb döntés esélyét hordozza a várandós nők számára

– hangsúlyozta a Szent István Intézet. A megfogant élet, amelyet az alaptörvény is védeni rendel, ezzel esélyt kaphat a megmaradásra.

Borítókép: Soros György feministái tüntettek a szívhangrendelet ellen (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.