Csaknem ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 559 határsértőt tartóztattak fel és 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 25. 7:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében 13 esetben a rendőrök összesen 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, embercsempészés miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás.

Kiskunhalason a rendőrök ellenőriztek egy lengyel kisteherautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben 11 török férfi utazott.

Ócsánál a járőrök megkíséreltek ellenőrizni egy német tehergépkocsit, a jármű vezetője az ellenőrzés előtt elmenekült a helyszínről. A jármű rakterében 16, magát tunéziai állampolgárnak valló illegális migránst tartóztattak fel. Az embercsempész felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Ásotthalmon a járőrök intézkedés alá vontak egy magyar teherautót, amelyet egy szír férfi vezetett, aki az ellenőrzés elől elfutott, majd őt a helyszín közelében elfogták. A jármű rakterében 27, magát szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Inárcson a járőrök intézkedtek egy lett férfival szemben, aki egy litván személyautót vezetett. 

A sofőrön kívül a járműben összesen tíz, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Ruzsánál a járőrök egy ukrán rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Ruzsánál a járőrök egy svéd rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy szír férfi vezetett. A járműben nyolc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Öttömösön a járőrök intézkedtek egy német személyautóban egy román férfival és egy moldáv nővel szemben, akik utasként négy indiai férfit szállítottak.

Hegyeshalomban a járőrök egy lengyel rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy lengyel férfi vezetett. A járműben utasként hét szír és egy szudáni állampolgárságú férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.