Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezerötszáz felett az egy nap alatt érkező illegális bevándorlók száma

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 798 határsértőt tartóztattak fel és 718 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 16. 6:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, bangladesi, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 28 esetben 716 főt, Bács-Kiskun megyében egy esetben két főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt nyolc, embercsempészés miatt tíz esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a járőrök Inárcson ellenőriztek egy lengyel mikrobuszt, amelyet egy ukrán férfi vezetett.

A sofőrön kívül a járműben tíz, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Felsőszentmártonon a járőrök intézkedtek egy görög személyautót vezető francia férfival szemben. A járműben két vietnami férfi és egy nepáli nő utazott.

Kőszegen a járőrök ellenőriztek egy német mikrobuszt, amelyet egy szír férfi vezetett. A járműben utas nem volt, azonban megállapították, hogy a járműben a vezető egy szír családot, három férfit, egy nőt és egy gyermeket szállított.

Inárcson a rendőrök ellenőriztek egy cseh személyautót, amelyet egy cseh férfi vezetett. A járműben hat szír férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az M1-es autópályán, Mosonszentmiklósnál ellenőriztek a rendőrök  egy cseh mikrobuszt, amelyet egy ukrán férfi vezetett.

A jármű utasterében 11 szír férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcsnál a járőrök intézkedés alá vontak egy litván teherautót, amelyet egy litván férfi vezetett. A jármű rakterében 16 indiai és két szír férfit találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcsnál a rendőrök intézkedés alá vontak egy lengyel személyautót, amelyet egy türkmén férfi vezetett. A jármű utasterében két fő szír és két fő török férfi utazott.

Enese területén a járőrök intézkedés alá vontak egy litván teherautót, amelyet egy litván férfi vezetett. 

A sofőrön kívül a járműben 16, magát indiai és két, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.

Jánossomorján a rendőrök ellenőriztek egy ukrán személyautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben egy szír család, két férfi, két nő és négy gyermek utazott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Rajkán ellenőriztek egy román teherautót, amelyet egy román férfi vezetett. A jármű rakterében három indiai és egy bangladesi férfit találtak.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.