Haveri cégnek ad zsíros megbízást Márki-Zay Péter

Miközben létszámleépítésekkel spórolnának meg százmillió forintot Hódmezővásárhelyen, Márki-Zay Péter polgármester a saját tanácsadójának ad 257 millió forintos megbízást a városháza felújítására.

2022. 09. 29. 5:50
null
20211022 Hódmezővásárhely Városháza Dísz közgyűlés Képen: Márki-Zay Péter polgármester Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Fotó: Török János

Miközben létszámleépítésekkel spórolnának meg százmillió forintot Hódmezővásárhelyen, Márki-Zay Péter polgármester a saját tanácsadójának ad 257 millió forintos megbízást a városháza felújítására.

Meglehetősen szomorú képet festett Hódmezővásárhely jövőbeni pénzügyi helyzetéről a város közgyűlésének legutolsó ülésén Márki-Zay Péter polgármester – erről írt a Promenad24.hu. 

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy a megemelkedett rezsiszámlák miatt 2023-ra 2,3 mil­liárd forint többletköltséggel számolnak, ­emiatt bezárások és leépítések jöhetnek az önkormányzati cégeknél, intézményeknél. 

Márki-Zay azzal igyekezett nyugtatni a kedélyeket, hogy a vezetőség folyamatosan dolgozik a legoptimálisabb megoldásokon. A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy az elbocsátásokkal és a többi takarékossági lépéssel – így például intézménybezárással és a strand bizonyos medencéinek leengedésével – körülbelül százmillió forintot tudnak majd megspórolni, arról viszont egyelőre nincs elképzelésük, hogy a maradék 2,2 milliár­dos hiányt hogyan tüntetik el.

Miközben a városháza, az önkormányzati cégek, intézmények dolgozói azon aggódhatnak, hogy elsöpri-e őket a leépítési hullám, kiderült, hogy az önkormányzat, önerőből 257 millió forintot fordít a városháza homlokzatának felújítására.

Ráadásul Márki-Zay a saját városstratégiai tanácsadójának adja a megbízást. 

A pályázat nyertese a legkedvezőbb ajánlattal ugyanis Kendi Imre cége, a Z-Door Zrt. lett. A Promenad24.hu azt írta, hogy a férfi a polgármester közismert támogatója és barátja, aki Hódmezővásárhelyen a Jobbik 2014-es önkormányzati választási listavezetőjeként vált ismertté, később pedig Márki-Zay Péter mellett tűnt fel.

 Amellett, hogy Kendi városstratégiai tanácsokkal segíti a hódmezővásárhelyi polgármestert, a férfit az önkormányzati cég, a HVSZ Zrt. felügyelőbizottsági tagjának is megválasztották áprilisban, a pozíciót azóta is betölti.
Cseri Tamás hódmezővásárhelyi fideszes frakcióvezető közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a válság kellős közepén Márki-Zay Péter a városháza csinosítgatására költsön, és még a városi dolgozók elbocsátása árán is a saját haverjai zsebét tömje. 

– Bár a polgármester szóban a korrupció ellen küzd, az valójában teljesen átszövi a városvezetői munkáját – mondta Cseri Tamás.

Borítókép: hivatali dolgozókat küldhetnek el (Fotó: Délmagyarország/Török János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.