Illegális migránsok százait tartóztatták fel a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 744 határsértőt tartóztattak fel és 329 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 09. 02. 6:49
null
Mrahalom, 2016. februr 22. Magyar rendr figyeli a vajdasgi oldalon tartzkod migrnsokat a magyar-szerb hatron fellltott ideiglenes hatrzrnl, Mrahalom trsgben 2016. februr 22-n. A htvgn 501 hatrsrtt fogtak el a rendrk. MTI Fot: Kelemen Zoltn Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltott határátlépés

A legtöbb határsértőt Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 538 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, indiai,  jemeni, kubai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalomnál a járőrök egy lengyel kisteherautót állítottak meg és ellenőriztek. A járművet egy lengyel férfi vezette, aki elmondta, hogy illegális migráns utasai nem sokkal korábban kiszálltak. A terepkutatás eredményeként a rendőrök 21, magát szírnek valló férfit, nőt és gyermeket találtak.

Inárcsnál a rendőrök egy lengyel teherautót ellenőriztek, ahol az ukrán sofőr 19, magát tunéziainak valló férfit szállított. Mórahalomnál a szegedi rendőrök az osztrák rendőri kontingens egyik járőrével közösen állítottak meg egy személyautót. A járművet egy iraki férfi vezette, aki hét, magát töröknek valló illegális migránst szállított.

Kiskunhalasnál egy magyar tehergépkocsit és annak magyar sofőrjét ellenőrizték a rendőrök. Az embercsempész 12, magát afgánnak és indiainak valló férfit szállított.

Szigetszentmiklósnál egy német kisbusz vezetőjét ellenőrizték, ahol a német sofőrön kívül a járműben 14, magát indiainak valló illegális migráns tartózkodott.

Lébénynél a rendőrök egy magyar tehergépjármű román vezetőjét ellenőrizték, aki 24, magát szírnek, tunéziainak és indiainak valló férfit csempészett.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek. 

Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: magyar rendőr figyeli a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.