Németh Szilárd: Paks miatt tartható a csökkentett áramár

Németh Szilárd kormánybiztos szerint Paksnak köszönhető, hogy a magyar emberek csökkentett áron kaphatják az áramot.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 17:28
null
Paks, 2019. július 11. Munkába járó dolgozókat mûszakváltás után haza szállító autóbuszok a Paksi Atomerõmû kijáratánál. Mögöttük a 3-4-es blokk épülete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paksi atomerőműben termelt áram biztosítja a rezsicsökkentett energiaárakat a magyar családoknak – jelentette ki Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos Karácsony Gergely főpolgármester korábban közzétett Facebook-bejegyzésére válaszul. A főpolgármester szerint túl drágán kapják az önkormányzatok a paksi erőmű által termelt áramot. 

Németh Szilárd hangsúlyozta, 

a Pakson termelt áramnak köszönhető, hogy sokkal alacsonyabb a lakossági piaci ár, mint a tényleges piaci ár.

Felhívta a figyelmet, ha Karácsonyék nem támadták volna évekig Paks 2 megépítését, akkor ma két atomerőmű is termelhetne sokkal több villamos energiát. 

Borítókép: Paks, 2019. július 11. Munkába járó dolgozókat műszakváltás után hazaszállító autóbuszok a Paksi Atomerőmű kijáratánál. Mögöttük a 3-4-es blokk épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.