Tehetséggondozás felsőfokon! Újabb kurzust indít a Mediaworks Tehetséggondozó Program

A sikeres első kurzus után idén is meghirdeti gyakorlatorientált tehetséggondozó programját a Mediaworks Hungary Zrt.

2022. 09. 23. 13:10
null

A sikeres első kurzus után idén is meghirdeti gyakorlatorientált tehetséggondozó programját a Mediaworks Hungary Zrt.

A sikeres első kurzus után idén is meghirdeti gyakorlatorientált tehetséggondozó programját a Mediaworks Hungary Zrt. A program során a résztvevők a magyar konzervatív sajtó kiemelkedő szereplőiből összeállított előadókkal és mentorokkal dolgozhatnak együtt.

Figyelem! Ezt az élményszámba menő – már a médiapiacon is komolyan elismert – együttműködést részletesen megörökíti a Mediaworks Tehetséggondozó Program (MTP) a képzés kezdete óta működő Facebook-oldala!

Ennek posztjait böngészve ki-ki meggyőződhet arról, hogy tehetséggondozó képzésünk mennyire kiállta már a gyakorlat próbáját. A posztok azt is elárulják, milyen jó hangulatban folyt a közös munka, az a tény pedig szintén beszédes lehet, hogy a képzést sikeresen elvégzők közül összesen kilenc ifjú tehetséges növendék kapott állásajánlatot a cégtől.

A tehetséggondozó program sikerére nincs is annál jobb garancia, mint annak büszke jelzése, hogy a nálunk végzett növendékek legtöbbje azóta már a kollégánk: hiszen rájuk a Magyar Nemzet, az Origo, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport és Mediaworks Központi Online Szerkesztőség is örömmel számot tartott.

Aki tehát csatlakozik hozzánk a tehetséggondozó programba, hogy a médiaismereteit gyarapítsa, s magát gyakorlott újságíróvá képezze, az MTP Facebook-oldaláról már jó előre pontosan feltérképezheti, mire számíthat, milyen ismeretekkel gazdagodhat, s hogyan szerezheti meg az első komoly publikációk egész életére kiható élményét.

Mutatjuk a részleteket! Vágj bele Te is egy nem mindennapi próbatételbe!

Nos, ha érdekel a média világa, szeretsz írni, de nincs még szerkesztőségi gyakorlatod, publikációs rutinod, vagy netán az elméleti tudásod már megvan, de a gyakorlati médiamunka még hiányzik, akkor a Mediaworks Tehetséggondozó Programja most téged is megszólíthat!

A tehetséggondozóra felvett jelentkezők méltányos és versenyképes díjazásban részesülnek. Döntően a 22 és 30 év közötti, még a karrierjét építő korosztályt várják, de nincs meghatározott korhatár a jelentkezés során.

A Mediaworks Tehetséggondozó Program elindul:

• alapszinten azoknak, akiket érdekel a média világa, de még nincs szerkesztőségi gyakorlatuk,

• illetve azoknak, akik már részt vesznek valamilyen egyetemi kommunikációs képzésben. Ebben az esetben a tehetséggondozáskor a gyakorlati médiamunka tapasztalatainak megosztása kerül előtérbe, az elméleti háttéranyagok megismertetésével szemben.

Döntően a társadalompolitikai és gazdasági érzékenységű fiatalok érdeklődését szeretnénk felkelteni, azokét, akik kíváncsiak a politika és a gazdaság nagy rendszereinek működésére, s nem idegen tőlük az adatalapú újságírás, valamint a társadalmi-gazdasági tényfeltárás gondolata.

Nálunk megtanulhatják, hogy milyen politikai motivációk és gazdasági szükségletek mozgatják körülöttünk a hatalmi struktúrákat, s milyen hálózatok rezdüléseire érzékenyen lehet megérteni a társadalmi és pénzügyi változások mélyebb összefüggéseit.

Mi valóban a tehetség egyéni kibontakoztatására figyelünk, így hát az arra érdemeseknek lehetőségük lesz a rovatok szerinti és a platformok szerinti specifikációra is.

Támogatjuk az egyéni multimédiás, rádiós és tévés aktivitásokat is – híven ahhoz, hogy munkánk során Magyarország legnagyobb kiadóvállalatának hátterére hagyatkozhatunk.

Pillanatkép a tavalyi Mediaworks Tehetséggondozó Programból

 

Jelentkezési feltételek a Mediaworks Tehetséggondozó Programba:

  • Már folyamatban lévő, a diploma megszerzéséhez közeledő egyetemi képzés vagy egyetemi diploma.
  • Önéletrajz.
  • A haladó szintű tehetséggondozásra jelentkezőktől publikációs lista, az alapszintre jelentkezőktől egy maximum 3000 karakteres, aktuális belpolitikai témában születő véleménycikk.
  • Motivációs levél, amelyben szerepel egy maximum kétperces motivációs videó. Ebben a jelentkezés okát kell ismertetnie a jelentkezőnek. A videóanyagot egy zárt YouTube-csatornára kell feltölteni. (A zárt Youtube-csatornára feltöltött anyagot te kezeled, azt nem veszik át adatkezelésre, hanem csak a döntést előkészítő háttéranyagnak tekintik. A felvételi eljárás végén a videódat természetesen te magad bármikor törölheted.)
  • A magas szintű nyelvismeret előnyt jelent a programban.
    A válogatás két körben történik: a beküldött írásos anyagok alapján a kiválasztottaknak még egy írásos felvételi teszten és egy felvételi interjún is részt kell venniük. Csak ezek után kaphatják meg az ajánlatot a szerződés aláírására. Ne maradj le, jelentkezz most!

A jelentkezés határideje: 2022. október 15.

Mailcímünk, ahová a jelentkezésedet küldheted, s amelyen keresztül kérdéseket is feltehetsz: [email protected]

Kedvet kaptál a Mediaworks Tehetséggondozó Programhoz, de több információra van szükséged? Olvasd el ITT a leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszokat!

 

Borítókép: A tehetséggondozó program résztvevői és a mentorok (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.