időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

A szakma egyik leginkább gyakorlatorientált képzését folytatja a Mediaworks

2022.10.13. 10:24 2022.10.14. 12:59
A szakma egyik leginkább gyakorlatorientált képzését folytatja a Mediaworks

A Mediaworks Tehetséggondozó programban részt vevő hallgatók már mentoráltként is lehetőséget kapnak arra, hogy írásaik a politika, a sport vagy akár a kultúra területén megjelenhessenek.

Az első, nagy népszerűségnek örvendő és sikerrel zárult képzés után a Mediaworks Hungary Zrt. ismét meghirdeti tehetséggondozó programját, amelynek szándéka és célja, hogy az újságírás iránt érdeklődő fiatalok megismerjék és megtanulják a szakma fortélyait, kipróbálják magukat e területen, nem utolsósorban pedig már mentoráltként is lehetőséget kapjanak arra, hogy írásaik a politika, a sport vagy akár a kultúra területén megjelenhessenek. A most induló tehetséggondozó program jelentkezési határideje október 15., de a határidő az érdeklődés függvényében esetleg kitolódhat.

 

A képzésre pályázhat mindenkit, akit érdekel a média világa, azon belül is az írott sajtó.

Azok a lelkes érdeklődők, akik szívesen részt vennének Magyarország egyik vezető médiavállalatának gyakorlatorientált képzésén, és jelentkeznek a tehetséggondozó programba, a magyar konzervatív sajtó kiemelkedő szereplőiből kiválasztott előadókkal és mentorokkal dolgozhatnak együtt.

 

A paletta ennél természetesen jóval szélesebb, így minden hallgatónk rátalálhat arra a szakirányra és írói műfajra, amely leginkább érdekli, legyen az riportírás, politikai tudósítás, interjú, publicisztika vagy színházkritika. A tehetséggondozó gyakorlatorientált képzésének ugyanis egyik lényeges eleme, hogy a programban részt vevők az elméleti oktatás mellett „terepre” is eljuthatnak. Így amellett, hogy megtudják, hány sor egy flekk, és hány karakter egy sor, mi a különbség a riport és az interjú között, miért használunk leadet a cikkek elején, a szerkesztőségi munka mellett testközelből tapasztalhatják meg, milyen félelmetes és soha nem tapasztalt érzés egy vízzel elárasztott falun csónakkal átjutni árvíz idején, milyen izgalmas és különleges érzés egy miniszterrel beszélgetni, milyen felemelő részt venni egy hazai vonatkozású sporteseményen, vagy épp milyen meghitt egy aprócska település plébánosával eszmét cserélni.

 

Ráadásul mentoráltjaink lehetőséget kapnak arra is, hogy képernyőre vessék mindazt, amit láttak, hallottak, átéltek, írásaik pedig a Mediaworks Hungary Zrt. kezelésében lévő újságokban, illetve internetes oldalakon folyamatosan meg is jelenhetnek. Miként Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a tehetséggondozó program témafelelőse a legutóbbi évzárón fogalmazott, a már végzett hallgatók munkái a képzés alatt is folyamatosan megjelentek többek között a Magyar Nemzet és a Nemzeti Sport felületein. – Sokukra már teljes értékű kollégaként tekintettünk a program során, olyan munkatársakat tisztelve bennük, akik igazán otthon érezhették magukat a rovatainkban – mondta Toót-Holló Tamás.

 

A Mediaworks Hungary Zrt. által tavaly indított gyakorlatorientált programra bárki jelentkezhet, akit érdekel a média, de még nincs szerkesztőségi gyakorlata, publikációs rutinja, és azokat is várjuk, akik az egyetemeken kommunikációs képzésben már részesültek. A képzés célja, hogy döntően a belpolitikai érzékenységű fiatalok érdeklődését felkeltsük, lehetőséget teremtve a rovatok és a platformok szerinti specifikációra is: a külpolitika, a gazdaság, a kultúra és a sport területére is szakosítva a fiatal tehetségeket.

 

Az alábbiakban hallgatóink írásaiból válogattunk:

Mit rejt a Várnegyed?

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Budapest100 nevet viselő építészeti- és kulturális fesztivált, amely ez évben egy igazán izgalmas helyszínt mutatott be: a Várat.

Végre egy vagány mjúzikelkámedi!

A Csoportterápia meghódította a fővárosi, majd a vidéki színpadokat, köztük a Kecskeméti Katona József Színházét is. A történet sikerútját filmen folytatja.

Mediaworks tehetséggondozó Program

Hogyan lehet csatlakozni a Mediaworks Tehetséggondozó Programjához?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.