Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 695 határsértőt tartóztattak fel és 356 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 11. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, albán, indiai, iraki, iráni, koszovói, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun négy esetben 53, Csongrád-Csanád megyében 14 esetben 303 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt három embert fogtak el, embercsempészés miatt 11 ember ellen és közokirat hamisítás miatt egy fő ellen indult büntetőeljárás.

Törökbálinton a járőrök ellenőriztek egy szerb–magyar 25 éves kettős állampolgárt egy szerb rendszámú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 14, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Kiskunmajsán az egyenruhások ellenőrizni akarták egy román rendszámú kisbusz vezetőjét, aki a megállást követően utasaival együtt elfutott a helyszínről. 

A jármű 18 éves román vezetőjét és a négy, magát afgán állampolgárnak valló férfit elfogták.

Az M5 autópályán az egyenruhások ellenőriztek egy szerb állampolgárt, aki egy szerb rendszámú személygépkocsit vezetett. A járműben egy, magát pakisztáni, négy, magát indiai és öt, magát afgán állampolgárságúnak valló személy tartózkodott.

Balotaszálláson a járőrök ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy lengyel rendszámú személygépkocsit vezetett. 

A vezető mellett utazott további egy ukrán állampolgár, valamint a utasként három, magát szír állampolgárnak valló személy.

Ruzsán a rendőrök ellenőriztek egy 21 éves francia állampolgárságú férfit, aki a francia rendszámú tehergépjárművel 21 fő illegális migráns férfit szállított.

Ásotthalmon a járőrök ellenőrizek egy lengyel rendszámú tehergépkocsit, amit egy 44 éves lengyel állampolgár vezetett. A gépkocsiban szállított 24 férfit, akik magukat szír, két nőt, akik magukat szintén szír, négy férfit, akik magukat afgán állampolgárnak vallották.

Bugacon a rendőrök ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit és annak vezetőjét egy 28 éves ukrán férfit. 

A jármű utasterében rajta kívül négy, magát afgán állampolgárságúnak valló férfi tartózkodott.

Bugacon a rendőrjárőr ellenőrzött egy cseh rendszámú gépjárművet és annak 32 éves férfi ukrán állampolgárságú vezetőjét. A jármű utasterében kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Dunavecsén a járőrök ellenőriztek egy román rendszámú személygépkocsit és annak belga vezetőjét. A jármű utasterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott. 

Ezzel egy időben intézkedtek egy lengyel honosságú személygépkocsi 23 éves ukrán állampolgárságú vezetőjével szemben, akinek a járművében két, magát indiai és három, magát afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.