Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Újra több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 467 határsértőt tartóztattak fel és 300 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 03. 7:14
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, palesztin, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu

Tegnap Bács-Kiskun két esetben 38, Csongrád-Csanád megyében tíz esetben 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök intézkedés alá vontak Inárcson, az M5-ös autópályán egy lengyel rendszámú személygépkocsit és annak lengyel állampolgárságú vezetőjét. 

A gépkocsiban 19, magukat szír állampolgárnak valló embert szállított.

A rendőrök Ásotthalmon, az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá vontak egy bolgár rendszámú személygépkocsit, amit egy 40 éves román állampolgár vezetett. A járműben 13, magát szír és afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik okmányokkal nem rendelkeztek, ezért a jármű vezetőjét embercsempészés gyanújával előállították. 

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.