Az ellenzéki belharc tovább folytatódik Zuglóban

Bizalomvesztés miatt Horváth Zsolt nem láthatja el alpolgármesteri feladatait.

Magyar Nemzet
2022. 10. 28. 14:23
null
Fővárosi közgyűlés Karácsony Gergely főpolgármester. foó: Teknős Miklós MN Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy polgármester és egy alpolgármester kapcsolata közvetlen munkakapcsolat. E munkakapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség és az együttműködés. Nincs olyan vita, amit ne lehetne megbeszélni, amire ne lehetne közösen megoldást találni. De mindig, minden körülmények között igazat kell mondani. Az adott szó szent, enélkül nem képzelhető el minőségi munkavégzés és a közösség sikere 

– így kezdte közleményét Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere. Majd folytatta: „A zuglói lakók érdekében felelős döntéseket kell hoznunk, ezért nem szavazzuk meg Horváth Csaba luxusberuházását, utalva Bosnyák téri vásárcsarnok felújítására.”

 

Horváth Csaba közleményében kifejtette: sajnálja, hogy munkatársa, Horváth Zsolt, Zugló alpolgármestere a napokban olyan döntést hozott, amellyel aláásta a bizalmat. Szerinte utóbbi korábbi álláspontját anélkül változtatta meg, hogy erről személyesen tájékoztatta volna Horváth Csabát, a többi kollégát és vezetőtársait, és egy sajtóközleményből kellett megtudnia, hogy mást gondol, mint amit a szemébe mond.

Persze az már nem mellékes, hogy felelőtlen és átgondolatlan döntése veszélybe sodorta azt a 400 millió forintot, amelyet Zugló az Egészséges Budapest program keretében nyert el.

– emelte ki Horváth Csaba. Szerinte a konfliktus, amelyet döntésével Horváth Zsolt okozott, nem politikai, a legkevésbé sem pártpolitikai, hanem emberi. Mint fogalmazott: „Ez a hozzáállás méltatlan az elmúlt három év közös munkájához, méltatlan az alpolgármesteri tisztséghez, méltatlan az alpolgármestertársaihoz, akikkel a kabinetben minden héten órákat töltünk Zugló ügyeinek megvitatásával. De mindenekelőtt méltatlan a zuglói polgárokhoz.”

A legtöbb súlyos hibát ki lehet javítani, Horváth Zsolt azonban megbánást nem mutatott, elnézést nem kért. Éppen ezért nehéz döntést kellett meghoznom. A bizalom elveszett, ezért bármennyire is sajnálom, de a közös munka az eddigi formában nem folytatható Horváth Zsolttal. A fentiekre tekintettel azt a döntést hoztam, hogy alpolgármesteri feladatai alól felmentem, hatásköreit elvonom, ezeket átmenetileg magam látom el.

– tudatta közleményében Zugló polgármestere. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.