időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

Forrás: Police.hu
2022.10.01. 07:23 2022.10.01. 07:58
Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 639 határsértőt tartóztattak fel és 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun egy, Csongrád-Csanád megyében tizenegy esetben a rendőrök összesen 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt embert tizenegy embert fogtak el és öt esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Jánossomorján a rendőrök intézkedés alá vontak egy német rendszámú személygépkocsi tizennégy, magukat afgán állampolgárnak valló utasát. A sofőr az intézkedés megkezdésekor nem tartózkodott a járműben, felkutatására a szükséges intézkedéseket megtették.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján  Szombathelyen az egyenruhások intézkedés alá vonták egy szlovák rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 22 éves szlovák férfit. A járműben kilenc, magukat szír állampolgárnak valló külföldit találtak.

Balotaszálláson a járőrök intézkedés alá vonták egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 49 éves magyar férfit. A járműben hat, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  jelzése alapján Inárcson az egyenruhások intézkedés alá vonták egy cseh rendszámú kisteherautó vezetőjét, egy 35 éves orosz férfit. A járműben 19, magukat pakisztáni, indiai, egyiptomi és afgán állampolgárnak valló külföldit találtak.

Zebegény belterületén a rendőrök intézkedés alá vonták egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 60 éves magyar férfit. A járműben négy, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek a migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.