Lujza 2024. március 2.
logo
Az ismert divattervezőt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják

Herczeg Zoltán autójában is találtak drogot a rendőrök

Pámer Dávid
2022.10.25. 20:04 2022.10.25. 20:41
Herczeg Zoltán autójában is találtak drogot a rendőrök

Nemcsak Herczeg Zoltán lakásában, hanem az autójában is találtak kábítószert az ismert divattervező és egy társa ellen nyomozó rendőrök – értesült több forrásból is a Magyar Nemzet. A drogkereskedelemmel gyanúsított ellenzéki aktivistát a napokban tartóztatta le a bíróság.

Herczeg Zoltán ismert divattervező, ellenzéki aktivista lakásán kívül az autójában is találtak drogot az ügyön dolgozó rendőrök – tudta meg a Magyar Nemzet.

Ismert, a korábban Márki-Zay Péter támogatójaként is számontartott Herczegre és egy társára a napokban csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskednek. A divatgurut nem végleges végzéssel harminc napra le is tartóztatta a bíróság. Úgy tudjuk, Herczeg Zoltántól készpénzt, 14 gramm kokaint és 100 gramm marihuánát foglaltak le.

A rendőrség sajtóosztálya korábban lapunkat az ügyben arról tájékoztatta, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja”.

A 24.hu úgy értesült, hogy Herczeg a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Borítókép: Herczeg Zoltán ismert divattervező, ellenzéki aktivista (Forrás: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.