Ismét több száz illegális migráns próbálta meg átlépni határainkat

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 679 határsértőt tartóztattak fel és 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 10. 25. 6:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális határátlépés

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 24 esetben összesen 499 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Balástya, Mórahalom, Öttömös, Sándorfalva, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kínai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai, állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 15 esetben 397 főt Bács-Kiskun megyében egy esetben nyolc főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Embercsempészés

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt nyolc esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök Ajka területén, lakott területen kívül, a 8-as számú főúton, október 24-én éjjel 1 óra után ellenőriztek egy tunéziai állampolgárt, egy francia honosságú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsi utasterében hét tunéziai és marokkói állampolgár tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök Inárcs területén, az M5-ös autópályán, október 24-én nem sokkal dél után ellenőriztek egy szír állampolgárt, egy magyar személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban hat szír állampolgár tartózkodott.

A járőrök Balotaszállásnál október 24-én délután ellenőriztek egy moldáv állampolgárt, aki egy lengyel személygépkocsit vezetett. A gépkocsiban 12, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott (hat férfi, három nő és három gyermek), akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Sándorfalva külterületén, az 55-ös főúton október 24-én a járőrök ellenőriztek egy lengyel mikrobuszt, amelyet egy türkmén férfi vezetett. A jármű utasterében 14 török állampolgárságú férfit, nőt és gyermeket találtak, akik tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök Komárom területén, az M1 autópályán, október 24-én este hat órakor ellenőriztek egy lett állampolgárt, egy magyar személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsi utasterében kilenc afgán és hat indiai férfi tartózkodott.

Homorúd külterületén, október 24-én, este tíz után a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy kínai férfi vezetett. A járműben utas nem volt, azonban a helyszíntől 400 méterre igazoltattak egy magát kínai állampolgárnak valló férfit, akinek nem voltak iratai. Elmondása szerint egy kínai férfit várt, aki elszállítja őt.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján a rendőrök Maglódon, október 24-én, nem sokkal éjfél előtt megállítottak egy német kisteherautót, amelyet egy palesztin férfi vezetett. Elfutott, de a helyszín közelében elfogták. A jármű rakterében 26, magát szír állampolgárnak valló férfi és gyermek utazott.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.