Magyarország is támogatja az európai légvédelmi rendszer kiépítését

Szalay-Bobrovniczky Kristfóf hangsúlyozta: a légvédelmi képességek ma talán fontosabbak, mint valaha.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, Portfolio2022. 10. 13. 19:59
Tábori Lelkészek Napja Szalay-Bobrovniczky Kristóf Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most zajló NATO védelmi miniszteri értekezlet alkalmával aláírtam azt a szándéknyilatkozatot, amivel Magyarország is részesévé válhat egy német vezetésű légvédelmi rakéta beszerzési projektnek 

– jelentette be a közösségi oldalán a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristfóf hangsúlyozta: a légvédelmi képességek ma talán fontosabbak, mint valaha. 

A Portfólió.hu cikke szerint Olaf Scholz augusztus végén jelentette be a projektet. A német kancellár akkor arról beszélt, hogy az európai légvédelmi rendszer költséghatékonyabb és hatékonyabb lenne, mint minden ország saját, drága és rendkívül összetett légvédelmi rendszerének kiépítése. Elmondta azt is, hogy Németország a következő években nagy összegeket fog befektetni a légvédelembe, mégpedig úgy, hogy az európai szomszédok már a kezdetektől fogva részt vehessenek benne. A portál szerint Németország számára a jobb légvédelem iránti igény azért vált sürgetővé, mert Oroszország az Ukrajna elleni támadásával megváltoztatta az európai fenyegetettségi helyzetet. A projektet ezért az immár több mint fél éve tartó háborúra adott válasznak is tekintik.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszédet mond a tábori lelkészek napján (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.