időjárás 3°C Balázs 2023. február 3.
logo

Távozik az ATV-től Kárász Róbert

Forrás: Mandiner
2022.10.17. 18:27 2022.10.17. 19:47
Távozik az ATV-től Kárász Róbert

A népszerű újságíró és a tévé vezérigazgatója, Németh S. Szilárd nyilatkozott elsőként az okokról a Mandinernek.

Kárász Róbert távozik az ATV-től, ahol – jelenleg még – a hétköznap reggelenként jelentkező ATV Start című műsor egyik riportereként dolgozik – a Mandiner értesülése szerint. A szigetvári születésű ismert tévés a Magyar Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként kezdte az újságírói pályafutását. Volt a pécsi televízió műsorvezetője, majd a Magyar Televíziónál volt szerkesztő, műsorvezető. Ezt követően Kárász a kereskedelmi tévék felé vette az irányt, megfordult az RTL Klubban, utána 2016 áprilisáig a TV2 Mokka című reggeli műsorát vezette, és 2017 februárjában került az ATV-hez.

 

Az ATV hálás azokért a sikeres évekért, amit Kárász Róbert a csatornánál töltött

Közös megegyezéssel válnak el Kárász Róbert és az ATV útjai a 2022-es esztendő végén – a Mandiner értesülései szerint. 

A felek között megállapodás született arról, hogy a műsorvezetői munka és szerep növekvő kötöttsége, valamint az intenzív alapítványi élet hosszú távon egyre nehezebben egyeztethető össze. 

A kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés nem azonnali hatállyal ér véget, Kárász Róbert november végéig képernyőn marad – írja a Mandiner. Az ATV hálás azokért a sikeres évekért, amit Kárász Róbert a csatornánál töltött, mivel a műsorvezetőnek fontos szerepe volt abban, hogy az ATV Start az egyik legnagyobb befolyásoló erővel bíró reggeli műsor lett a televíziós piacon. Utódjáról egyelőre nem született döntés – derül ki a Mandiner cikkéből.

 

„Több mint hat éve dolgozom az ATV Start politikai és közéleti műsorában és tízéves alapítványi munka áll a hátam mögött” – mondta Kárász Róbert a Mandinernek. „Számomra a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A Premier Kultcafé egy olyan kávézó, amely európai modell értékű és ahol évek óta közel 30 fogyatékossággal élő embernek tudtunk munkát adni, jelenleg pedig tizenkét megváltozott munkaképességű személy dolgozik a

Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány

alkalmazásában. Most már sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudok ettől a munkától eltekinteni, így az ehhez kapcsolódó  feladatokat sem szerettem volna háttérbe szorítani, jelentsen ez társadalmi vagy kormányzati egyeztetést, együttműködést” – fogalmazott a népszerű tévés a Mandinernek.

„A csatorna álláspontja a saját szemszögéből nézve természetesen  más. A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk  feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés. Egy valami biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézónk működése örök szívügyem” – jelentette ki Kárász Róbert.

Nincsenek pikáns részletek

Az ATV vezérigazgatója azt mondta, 

akik pikáns részleteket akarnak hallani, azoknak csalódást kell okozzunk. Nem volt tányérdobálás, nem volt ajtócsapkodás és senkit se vezettünk ki biztonsági őrrel az épületből. Csupán arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el

 – árulta el Németh S. Szilárd.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.