időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek tegnap

Forrás: Police.hu
2022.10.02. 07:13 2022.10.02. 07:42
Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek tegnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 494 határsértőt tartóztattak fel és 177 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnp Bács-Kiskun megyében három esetben 17 főt, Csongrád-Csanád megyében tíz esetben 160 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt egy ember és embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

Ócsán a járőrök ellenőriztek egy román állampolgárságú férfit, aki egy román rendszámú személygépkocsit vezetett. 

A járműben utazott hat fő magát afgán és öt fő magát török állampolgárságúnak valló illegális migráns.

Ásotthalmon a magyar és osztrák kontingens járőrei intézkedés alá vonták olasz rendszámú járművet, amit egy ukrán, valamint egy észt rendszámú járművet, amit egy észt állampolgár vezetett.

A járművek megállását követően azokból 12 fő szállt ki és szaladt el, azonban a helyszín közelében sikerült intézkedés alá vonni a hat fő férfit, két fő nőt és négy fő gyermeket, akik magukat szír állampolgároknak vallották.

Kisszálláson az egyenruhások ellenőriztek egy litván állampolgárságú férfit, aki egy észt rendszámú személygépkocsival hat fő férfit és egy fő nőt szállított, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.