Továbbra sem enyhül a migrációs nyomás a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 597 határsértőt tartóztattak fel és 466 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 10. 31. 7:34
null
Hercegszántó, 2021. november 12. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen az ideiglenes biztonsági határzár Hercegszántó közelében 2021. november 12-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a határátkelõhely közelében, amelyen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ elmondta, hogy a magyar határvédelmi intézkedések az utóbbi idõben több európai ország számára mintaadóvá váltak, hiszen a határkerítés építése mellett döntött Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország is. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 481 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szenegáli, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök Bordánynál ellenőriztek egy román férfit, egy román személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban a vezetőn kívül egy román nő tartózkodott, akik a jármű utasterében nyolc, magát indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak.

Röszke autópálya határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy német állampolgárságú férfi egy svájci személygépkocsi vezetőjeként. A jármű ellenőrzése során a járőrök a csomagtartóban elrejtőzve egy orosz állampolgárságú férfit találtak, aki a beutazás feltételeivel nem rendelkezett.

Kiskőrösnél a járőrök ellenőriztek egy lengyel személygépkocsit, amelyet egy georgiai férfi vezetett. A járműben utasként kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét .

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: az ideiglenes biztonsági határzár Hercegszántó közelében (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.