időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Ismét déli határaink felől érkezett a legtöbb határsértő

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2022.11.28. 06:29 2022.11.28. 08:10
Ismét déli határaink felől érkezett a legtöbb határsértő

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 192 határsértőt tartóztattak fel és 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök kilenc esetben összesen 170 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szatymaz, Ruzsa, Szeged és Ásotthalom területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, marokkói, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában hat esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Embercsempészés

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt három embert fogtak el, két esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Jánossomorján, lakott területen kívül, a 8506-os számú úton, osztrák–magyar közös súlyponti akció keretében a járőrök ellenőrizték egy román tehergépkocsi 21 éves román állampolgárságú sofőrjét és utasát, egy 25 éves, szintén román személyt. A raktérben 11 afgán és öt indiai férfi tartózkodott.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.