időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Kanász-Nagy Máté szerint is dermesztő az amerikai pénz + videó

2022.11.08. 17:11 2022.11.08. 17:21
Kanász-Nagy Máté szerint is dermesztő az amerikai pénz + videó

Dermesztőnek nevezte Ungár Péter egy interjúban az amerikai pénzeket és azt is, hogy ezt sokan nem érzik problémának. Most újabb LMP-s politikus, Kanász-Nagy Máté is elítélően nyilatkozott a külföldről érkező pénzekről.

A Mindenki Magyarországa Mozgalomba csaknem kétmilliárd forint érkezett a kampányidőszakban az Egyesült Államokból. Ezt maga Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje ismerte el egy interjúban. 

Mivel a politikus korábban azt is elismerte, hogy az MMM számlája a központi kampány finanszírozását szolgálta, ezért több mint valószínű, hogy a külföldi pénzekből pártokhoz is került.

Ungár Péter példáját követve egy másik LMP-s politikus, Kanász Nagy-Máté is kritikát fogalmazott meg ezzel kapcsolatban. Szerinte ami eddig ebből az ügyből napvilágra került, az dermesztő képet fest.

A párbeszédes Mellár Tamás viszont nem volt hajlandó válaszolni az erre irányuló kérdésre, helyette egy régi, politikusokra jellemző trükköt vetett be, miszerint úgy tett, mintha nem értené a kérdést. Szintén egy régi trükkel hárította a kérdéseket a momentumos Tóth Endre is, aki válaszadás helyett azt az egyszerű utat választotta, hogy nekiállt propagandistázni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke viszont azzal érvelt, hogy ha a pártja ennyi pénzt kapott volna, akkor nem tartanának itt, majd hozzátette, hogy azt sem tudja, mit kellene tudnia.

Borítókép: Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Dollármilliókkal kitömött baloldal

Dollárbaloldal: szó sem lehetett mikroadományokról

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.